Μαγνησία

31/01/2005

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ


Την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ενιαίο Λύκειο Αλμυρού προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρότατα και επείγοντα προβλήματα της σχολικής μονάδος, τα οποία από την αρχή του σχολικού έτους είχε διαπιστώσει και λεπτομερώς καταγράψει κλιμάκιο Εποπτών Δημοσίας Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ.

Στο σχετικό δελτίο ελέγχου αναφέρεται σωρεία προβλημάτων που έχουν άμεση σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού. Ειδικότερα για το κλειστό γυμναστήριο που προορίζεται για τις δύο σχολικές μονάδες Γυμνάσιο- Λύκειο σημειώνεται επί λέξει: «Δεν χρησιμοποιείται λόγω ακαταλληλότητας !!...»

Και συμπερασματικά η έκθεση καταλήγει: «Το σχολείο εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την υγεία των μαθητών και διδασκόντων όσο και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Οι ενέργειες θα πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές!!...»

Παρ' ότι το παραπάνω δελτίο ελέγχου των Εποπτών Δημοσίας Υγείας, όπως αναφέρθηκε, συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 και υποβλήθηκε αρμοδίως, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον.

Γι' αυτό το λόγο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δικαιολογημένα διαμαρτύρεται έντονα και ετοιμάζεται να κινητοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση για τη επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείο.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1