Μαγνησία

7-4-2009

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜ


Εντός των προσεχών 17 μηνών πρόκειται να ολοκληρωθεί η μελέτη του Τραμ στο Βόλο για τη δημιουργία γραμμών στην πόλη εν όψει της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων 2013. Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κ. Γιάννης Αδαμόπουλος στον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα κατά την πρόσφατη συνάντηση τους.

Η μελέτη του έργου –το οποίο ζητά επίμονα ο Δήμος Βόλου προτείνεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα διεξαχθεί με την εμπλοκή και του ΟΑΣΑ ενώ θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 383.000 €.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Σούρλας, στο πλαίσιο της μελέτης, προδιαγράφονται και εκτεταμένες μετρήσεις και έρευνες , συνεντεύξεις στα νοικοκυριά και παρά την οδό και η ανάπτυξη του συγκοινωνιακού μοντέλου προκειμένου να στηριχτεί η μελέτη κόστους στα ευρήματα της έρευνας αλλά και να αναλυθούν πολυκριτιριακά οι εναλλακτικές λύσεις.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δρομολόγηση του έργου, με το οποίο πως τόνισε «θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του κέντρου του Βόλου και θα αποτελέσει πνεύνομα για το περιβάλλον αφού θα εξυπηρετεί τους πολίτες τους Βόλου στις μετακινήσεις τους μειώνοντας έτσι την χρήση Ι.Χ.».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1