Μαγνησία

12/5/2009

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ Ν. ΠΑΓΑΣΩΝ


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και σε συνεργασία με το Συνοικιακό Συμβούλιο Ν. Παγασών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, με τους κατοίκους της συνοικίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ν. Παγασές, εάν αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν, μπορεί να καταστούν πόλος έλξης όχι μόνο για την Μαγνησία αλλά και για ολόκληρο το θεσσαλικό χώρο.

Από την συζήτηση που έγινε προέκυψε ότι μεταξύ των προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι:

• Το αποχετευτικό γενικότερα και ειδικότερα η σύνδεση της περιοχής με τον βιολογικό και η αντιμετώπιση της δυσοσμίας στα Αϊβαλιώτικα που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας των λυμάτων.
• Το συγκοινωνιακό πρόβλημα:
- Κατασκευή ανισόπεδης διάβασης στην οδό Δουλκέρογλου και ασφαλείς προσβάσεις πεζών
- Πληρέστερη κάλυψη των αναγκών με το αστικό ΚΤΕΛ και φθηνότερο εισιτήριο.
• Σύσταση Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Παγασών και ανέγερση Διδακτηρίου προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών που είναι αναγκασμένοι σήμερα να μεταβαίνουν στη Νεάπολη.

• Επίσπευση διαδικασιών για το Ρυθμιστικό Σχέδιο
• Εκκρεμότητες που έχουν σχέση με την Αρχαιολογία. Εκτός από την αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου, τέθηκε «μετ' επιτάσεως» το θέμα της μετακίνησης των λεγόμενων «δοντιών» του Αρχαίου Υδραγωγείου. Ως γνωστό εξαιτίας της θέσεώς των έχουν προκληθεί τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων μάλιστα και θανατηφόρα.
• Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και λήψη μέτρων ώστε να αποκλισθεί η μόλυνση και η ρύπανση της θάλασσας.
• Αξιοποίηση της Πλαζ των Αλυκών και μάλιστα ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων, δεδομένου ότι εκεί θα διεξαχθεί το άθλημα beach volley.
• Επέκταση του νεκροταφείου.

Ο κ. Σούρλας ανέλαβε τη δέσμευση, προβλήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να τα συζητήσει με τον Δήμαρχο του Βόλου και τα άλλα να θέσει υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών και Υπουργείων.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις συνοικίες του Βόλου ο κ. Σούρλας συναντήθηκε χθες το βράδυ με τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής και έχει προγραμματίσει επίσκεψη για την προσεχή Παρασκευή 15 Μαΐου στη συνοικία της Ν. Δημητριάδος.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1