Μαγνησία

17/2/2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε χθες το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας με τα μέλη των δώδεκα Συνοικιακών Συμβουλίων του Βόλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε συνοικία αλλά και για τα γενικότερα θέματα λειτουργίας τους.

Στην αρχή ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι θεώρησε απαραίτητο να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί τους γιατί τα Συνοικιακά Συμβούλια με τη θεσμική τους ιδιότητα είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους και μπορούν αφενός μεν να εντοπίζουν και να καταγράφουν τα προβλήματα, τις ανάγκες κάθε γειτονιάς και να τα προωθούν κυρίως μέσω της Τ.Α. και αφετέρου να συμβάλλουν στην υλοποίηση των αποφάσεων της Δημαρχιακής Αρχής.

Αυτή η αμφίδρομη δραστηριότητα καθιστά απαραίτητη όχι μόνο την ύπαρξή τους αλλά και εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους, όπως ο κανονισμός ορίζει και ο ανάγκες υπαγορεύουν.

Τα μέλη των Συνοικιακών Συμβουλίων πέραν από τις γενικότερες επισημάνσεις που έκαναν για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (στέγης, προϋπολογισμού, συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή κ.α), εξέθεσαν και τα ειδικότερα προβλήματα που έχει η κάθε συνοικία.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση αυτή, ζήτησε να έχει μια συνεχή συνεργασία μαζί τους προκειμένου να συμβάλλει με την ιδιότητά του στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή τους να επισκεφθεί την κάθε συνοικία για να έχει άμεση και προσωπική αντίληψη των ζητημάτων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1