Μαγνησία

16/12/2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Με αφορμή τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην πόλη του Βόλου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας έκανε την παρακάτω δήλωση:

- Οι επαναλαμβανόμενες τις μέρες αυτές βιαιότητες στην πόλη του Βόλου ενσπείρουν ανησυχία και φόβο στους πολίτες και καθίστανται φαινόμενα πρωτόγνωρα και επιζήμια για τον τόπο μας.

- Πρωτόγνωρα διότι οι πολίτες αυτής της πόλης, διαχρονικά, έμαθαν να διεκδικούν μέσα από αγώνες χωρίς όμως βιαιότητες και καταστροφές.

- Επιζήμιες διότι προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στους επαγγελματίες και τον τουρισμό ενόψει μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων.

- Οι τηλεοπτικές εικόνες καταστροφών και αναρχίας που κάνουν το γύρο της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου πλήττουν καίρια την τοπική οικονομία.

- Τις κρίσιμες αυτές στιγμές επιβάλλεται ψυχραιμία και μια συστηματική προσπάθεια συνεννόησης. Προς την κατεύθυνση αυτή εκτιμώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί, άμεσα, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου ή της ΝΑΜ, συνάντηση τοπικών εκπροσώπων των κομμάτων, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων προκειμένου να συζητηθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να κατατεθούν απόψεις για την αντιμετώπισή του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1