Με αφορμή τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην πόλη του Βόλου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας έκανε την παρακάτω δήλωση:
- Οι επαναλαμβανόμενες τις μέρες αυτές βιαιότητες στην πόλη του Βόλου ενσπείρουν ανησυχία και φόβο στους πολίτες και καθίστανται φαινόμενα πρωτόγνωρα και επιζήμια για τον τόπο μας.
- Πρωτόγνωρα διότι οι πολίτες αυτής της πόλης, διαχρονικά, έμαθαν να διεκδικούν μέσα από αγώνες χωρίς όμως βιαιότητες και καταστροφές.
- Επιζήμιες διότι προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στους επαγγελματίες και τον τουρισμό ενόψει μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων.
- Οι τηλεοπτικές εικόνες καταστροφών και αναρχίας που κάνουν το γύρο της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου πλήττουν καίρια την τοπική οικονομία.
- Τις κρίσιμες αυτές στιγμές επιβάλλεται ψυχραιμία και μια συστηματική προσπάθεια συνεννόησης. Προς την κατεύθυνση αυτή εκτιμώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί, άμεσα, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου ή της ΝΑΜ, συνάντηση τοπικών εκπροσώπων των κομμάτων, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων προκειμένου να συζητηθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να κατατεθούν απόψεις για την αντιμετώπισή του.