Μαγνησία

7-7-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ


Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στην επιστολή του Αντιπρόεδρου της Βουλής Γ. Σούρλα να δημιουργηθούν δύο υδατοδρόμια στις Βόρειες Σποράδες, που θα καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Σκοπέλου και της Αλοννήσου για τις πτήσεις με υδροπλάνα.

Ο κ. Σούρλας είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας (14.6.07) τη δημιουργία υδατοδρομίων σε νησιά των Βορείων Σποράδων προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση και να αναπτυχθεί η επικοινωνία μεταξύ των νησιών και της Ηπειρωτικής Ελλάδας με τα δρομολόγια των υδροπλάνων.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων η οποία έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την δρομολόγηση υδροπλάνων στην περιοχή των Σποράδων από το λιμάνι του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Με τις κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν ήδη προωθηθεί, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών αξιοποιούν τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για την ανάπτυξη 30 έως 40 υδροπλάνων που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση και θα φέρουν πιο κοντά τα απομακρυσμένα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1