Μαγνησία

17-3-2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ
ΚΕΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Την άμεση κάλυψη κενών θέσεων ιατρών για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιώργος Σούρλας από τον Υπουργό Υγειάς, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο προωθώντας το σχετικό αίτημα του Δημάρχου Σκοπέλου, κ. Χ. Βασιλούδη.

Στο αίτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σκοπέλου εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας του νησιού, ζητώντας παράλληλα να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σούρλας ανέφερε πως στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, παραμένει κενή εδώ και 17 μήνες η θέση παιδιάτρου ενώ εξίσου μεγάλα κενά παρουσιάζονται στο σύνολο των αναγκών του Κέντρου Υγείας, σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι τριών Δημοτικών Διαμερισμάτων να αναγκάζονται να μεταφέρουν τους ασθενείς στα μεγάλα αστικά κέντρα του Βόλου, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με δική τους οικονομική επιβάρυνση ή ακόμη και να θέτουν τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο, καθώς η μετάβαση τους στις πόλεις εξαρτώνται απόλυτα από τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο κατά την εαρινή και θερινή περίοδο, οπότε θα δεκαπλασιαστεί ο πληθυσμός του νησιού λόγω των επισκεπτών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Σούρλας ζήτησε να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να καλυφθούν δύο θέσεις με την ειδικότητα παθολόγου και τη μη ανανέωση των αποσπάσεων τους, καθώς και την κάλυψη της θέσης παιδιάτρου.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1