Μαγνησία

15-5-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας, ζήτησε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ζήτησε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα του λιμένα Σκιάθου, τα οποία διαβίβασε ο Δήμαρχος Σκιάθου με σχετική αναφορά, με την οποία συγκεκριμένα ζητά:

α) την επέκταση λιμενοβραχίονα έως το «Δασκαλιό»,
β) γενικό τοπογραφικό σχέδιο λιμανιού- κόλπου,
γ) χωροθέτηση-μεταφορά του εμπορικού-επιβατηγού λιμένα, δ) χωροθέτηση της μαρίνας-καταφύγιο μικρών σκαφών και
ε) κατασκευή δύο πλωτών αγκυροβολιών για κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού, κ. Π. Καμμένου προς τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου έχει αναθέσει μελέτη με τίτλο: «Τοπογραφική- Βυθομετρική αποτύπωση του ευρύτερου λιμένα Σκιάθου», προκειμένου στη συνέχεια να προβεί στην εκπόνηση σχεδίου προγραμματικής ανάπτυξης του λιμένα, από το οποίο θα καθοριστούν τα αναγκαία για την ανάπτυξη του έργα.

Συγκεκριμένα τα έργα και οι μελέτες προβλέπουν την ανάπτυξη του εν λόγω λιμένα, την επέκταση προστασίας με φυσικούς ογκόλιθους του υφιστάμενου προβλήτα. Η επέκταση- διαπλάτυνση του εμπορικού προβλήτα Αγίου Γεωργίου, η μελέτη καταφυγίου μικρών σκαφών, η μελέτη νέας διάταξης του αγκυροβολίου της μαρίνας Σκιάθου, η μελέτη αποκατάστασης κρηπιδώματος παλαιού λιμένα Σκιάθου και η διερεύνηση για ελλιμενισμό μεγάλων πλοίων και κρουαζιερόπλοιων στον όρμο Σκιάθου.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώνεται και η αποκατάσταση της οικίας Π. Νιρβάνα στη Σκόπελο, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη προς τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Γ. Σούρλα, σε σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που παρέθεσαν οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της οικίας καθώς και η μετασκευή της σε εκθετήριο της Ιστορίας της πόλης της Σκοπέλου.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1