Μαγνησία

10-4-2009

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ


Το ζήτημα του αποκλεισμού των Βορείων Σποράδων από την πολιτική μείωσης των τιμών των εισιτηρίων από την Hellenic Seaways, καθώς και τα αιτήματα των Βορειοσποραδιτών επαγγελματιών, ιδιωτών, συλλόγων σωματείων και ενώσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, έθεσε με παρέμβαση του προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας.

Με σχετική αναφορά που κατέθεσε προς τα τρία αρμόδια υπουργεία, ο κ. Σούρλας έθεσε το μείζον θέμα του αποκλεισμού των νησιών των Βορείων Σποράδων από την πολιτική μείωσης των εισιτηρίων παρά το γεγονός ότι οι Βόρειες Σποράδες έχουν ήδη την «πρωτιά» σε ακριβότερες τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε όλη τη χώρα, ανά ναυτικό μίλι.

Ο αποκλεισμός αυτός, σε συνδυασμό αφενός με τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων των πλοίων προς τις Βόρειες Σποράδες και αφετέρου την μη δυνατότητα εναέριας σύνδεσης του αεροδρομίου της Σκιάθου με άλλους προορισμούς, καθιστούν αυτούς τους προορισμούς «απαγορευτικούς» και συνεπάγονται τη δραματική μείωση της τουριστικής κίνησης στα νησιά των Βορείων Σποράδων όπου το τουριστικό προϊόν διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και την ζωή των κατοίκων.

Η οικονομική κρίση που πλήττει και τον τουρισμό, σε μια περίοδο αυξημένων εξόδων και μειωμένων εσόδων, ευλόγως προκαλεί την αγωνία στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους των νησιών. Η ανάγκη δραστικών επεμβάσεων προβάλλει επιτακτική. Κατόπιν αυτού ο κ. Σούρλας προώθησε τα αιτήματα της Διασυλλογικής Επιτροπής Σκιάθου, που ζητούν:

1. Τα δρομολόγια να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των νησιών όλο το χρόνο
2. Να επιτευχθεί ταχύτερη και συχνότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και με περισσότερα λιμάνια, κυρίως της Β. Ελλάδος και δη της Θεσσαλονίκης
3. Να αυξηθούν τα αεροπορικά δρομολόγια από την Αθήνα και να ενταχθούν νέα δρομολόγια με στόχο την επικοινωνία των νησιών με την Βόρεια και Νότια Ελλάδα
4. Να μην είναι «απαγορευτικό» το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
5. Να υπαχθούν τα νησιά των Βορείων Σποράδων στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1