Μαγνησία

24/5/2009

ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΙΛΤΙΔΗ


2009-05-24-alonniso-sourlas-kiltidisΤην Αλόννησο επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη προκειμένου να συζητήσουν για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής.

Μετά τις συναντήσεις που είχε με τους αλιείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Σούρλας δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις κοινωνικές ομάδες και στην προκειμένη περίπτωση για τους αλιείς της Αλοννήσου στους οποίους ο Υφυπουργός έδωσε πειστικές απαντήσεις και λύσεις. Ικανοποιείται, επίσης, το αίτημά τους για την καταβολή αποζημίωσης για το μειωμένο εισόδημα από την καταστροφή των διχτυών τους από τις φώκιες και τον περιορισμένο χώρο αλιείας.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το Θαλάσσιο Πάρκο και τους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους των ναυαγίων εκπονείται μελέτη που σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα εκδοθεί Π.Δ.»

Οι αλιείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ευχαρίστησαν τον κ. Σούρλα για την παρέμβασή του να παραταθεί ο χρόνος αλιείας σε καθημερινή βάση, ένα αίτημα που εκκρεμούσε για πολλά χρόνια.

Μετά την επικοινωνία που είχε ο κ. Σούρλας με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και μετά την συνάντηση τού Δημάρχου Αλοννήσου κ. Βλάικου με το Γ.Γ. του ίδιου Υπουργείου ρυθμίστηκαν τα θέματα του καταδυτικού τουρισμού.

Ο κ. Σούρλας ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αλοννήσου για τα προβλήματα του νησιού και από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου κ. Νεοφύτου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας αλλά και για τις προοπτικές που διαγράφονται.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι το Θαλάσσιο Πάρκο και οι Ενάλιες Αρχαιότητες (αρχαία ναυάγια) μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1