Μαγνησία

14-7-2008

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΤΕΟ ΣΤΙΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ


Μετά από αλλεπάλληλες και επίμονες προσπάθειες του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών προμηθεύει έξι(6) Κινητές Μονάδες ΚΤΕΟ, εκ των οποίων η μία διατίθεται για την εξυπηρέτηση των Βορείων Σποράδων.

Η Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ έχει τη δυνατότητα τεχνικού ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων, δηλαδή επιβατικών, φορτηγών, λεωφορείων και συρμών μέχρι μέγιστου μεικτού βάρους 18 τόνων ανά άξονα οχήματος ενώ το κόστος της ανέρχεται στα 267,750 ευρώ.

Η κάθε μία κινητή μονάδα ΚΤΕΟ θα πραγματοποιεί δύο ειδών τεχνικούς ελέγχους οχημάτων: τους έκτακτους και τους περιοδικούς και διαθέτει:
1. Υδραυλικό σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης από πλατφόρμα μεταφοράς με ίδια μέσα, χωρίς τη χρήση γερανού
2. Ηλεκτρογεννήτρια για την παραγωγή του απαιτούμενου ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία όλων των μηχανημάτων και συσκευών ελέγχου
3. Κεντρική μονάδα αυτόματης λειτουργίας όλων των μηχανημάτων και συσκευών ελέγχου και εκτύπωσης των αποτελεσμάτων μετρήσεων
4. Κλιματιζόμενο γραφείο ελεγκτών
5. Υδραυλικό συγκρότημα για τη λειτουργία όλων των υδραυλικών μηχανισμών φόρτωσης, εκφόρτωσης, ανοίγματος και κλεισίματος της κινητής μονάδας.

Το προσωπικό για τη λειτουργία των κινητών μονάδων ΚΤΕΟ θα αποτελείται από 3 τεχνικούς υπαλλήλους εκπαιδευμένους για τον έλεγχο όλων των κατηγοριών οχημάτων.

Έτσι, με τη διάθεση της Κινητής αυτής μονάδας ΚΤΕΟ δίνεται επιτέλους τέλος αφενός στις συνεχείς αναβολές των επιβαλλόμενων ελέγχων, καθώς και σε ό,τι αυτές οι αναβολές συνεπάγονται σε περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αφετέρου στην ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών καθώς και στα έξοδα μεταφοράς των οχημάτων τους στο Βόλο, προκειμένου να τα υποβάλουν σε έλεγχο ΚΤΕΟ.

Εντός του Αυγούστου, όπως ενημερώθηκε ο κ. Γ. Σούρλας από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόκειται να παραδοθεί η Κινητή Μονάδα για τις Β. Σποράδες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1