Μαγνησία

15/10/2005

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

 

Κατά την παρουσίαση του θέματος ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ο κ. Σούρλας αφού ευχαρίστησε την κ. Δελαπόρτα με την οποία είχε πολύμηνη συνεργασία για την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης και για την συγκέντρωση στοιχείων για τους υποθαλάσσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς, δημοσιοποίησε την παρακάτω πρότασή του για την δημιουργία μουσείων στα νησιά των Β. Σποράδων για τις ενάλιες αρχαιότητες:

Προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ενάλια ευρήματα από τα αρχαία ναυάγια των Β. Σποράδων και να συμπληρώσουν τα υποθαλάσσια πάρκα πρέπει να ιδρυθεί σε κάθε νησί μουσείο.

Στα μουσεία αυτά θα εκτεθούν τα ευρήματα που υπάρχουν σήμερα στα εργαστήρια της Εφορείας των ενάλιων αρχαιοτήτων στην Αθήνα και στην Μαγνησία.

Στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 500 αρχαία αντικείμενα που μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα της οργάνωσης, κατά τόπους, μικρών θεματικών μουσείων. Αντικείμενα υπάρχουν επίσης και στο μουσείο Ν. Αγχιάλου και συγκεκριμένα εκατοντάδες εγχάρακτα πινάκια που έχουν μεταφερθεί εκεί για συντήρηση.

Στα προτεινόμενα μουσεία, πέραν από την έκθεση των αρχαίων αντικειμένων, μπορεί να γίνονται με πολυμέσα προβολές από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.

Η προβολές αυτές θα λειτουργήσουν ως ενημερωτικό υλικό αλλά και ως ερέθισμα για να γίνουν επισκέψεις στους χώρους των ναυαγίων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1