Με επιστολή του στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, ο Γ. Σούρλας ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, για το θέμα του δρόμου Αλυκών – Βόλου στο ύψος του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, σημείο όπου ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά τροχαία ατυχήματα.
Συγκεκριμένα ο Γ. Σούρλας στην επιστολή του αναφέρει:
«Κυρία Εισαγγελέα,
Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο δρόμο Αλυκών-Βόλου και συγκεκριμένα στο σημείο όπου ένας πεσσός (δόντι) των Ρωμαϊκού Υδραγωγείου καταλαμβάνει μέρος του οδοστρώματος.
Το σημείο αυτό καθίσταται άκρως επικίνδυνο όταν συμπίπτει να διασταυρώνονται δύο αυτοκίνητα.
Ενέργειες κατά το παρελθόν για την μετακίνηση του συγκεκριμένου πεσσού για να ελευθερωθεί ο δρόμος δεν απέδωσαν επειδή προσέκρουσαν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Ωστόσο εκτιμάται βάσιμα ότι η μετακίνηση του πεσσού είναι ευχερής χωρίς να επηρεάζεται η αρχαιολογική σημασία του και παράλληλα θα καταστήσει ακίνδυνο το σημείο αυτό του δρόμου.
Για αυτό παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να μην συμβούν στο μέλλον άλλα παρόμοια τροχαία ατυχήματα».