Μαγνησία

28/6/2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ - Α. ΣΑΜΑΡΑ

Στις 10 Ιουλίου ο Υπουργός Πολιτισμού στο Βόλο


Αυτό ανακοίνωσε κατά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα. Ο Υπουργός θα τελέσει τα Εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Αρχαιολογικού Μουσείου και θα κηρύξει την έναρξη Ημερίδας με θέμα την «Παρουσίαση των Αρχαιολογικών Έργων του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο Ν. Μαγνησίας και προτάσεις νέων Έργων για ένταξη στην 4η Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ)». Πρόκειται για μία Ημερίδα, τη διεξαγωγή της οποίας είχε συζητήσει ο Γ. Σούρλας κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Νομού, ενόψει μάλιστα και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Ο Γ. Σούρλας συζήτησε με τον Υπουργό Πολιτισμού για το «Πολιτιστικό Ταξίδι της Αργούς στην Αρχαία Κολχίδα» και τον ευχαρίστησε που και το Υπουργείο Πολιτισμού έθεσε υπό την αιγίδα του το εγχείρημα και ενίσχυσε την προσπάθεια με το ποσό των 50.000 €. Επίσης, το Υπουργείο Πολιτισμού θα εκπροσωπηθεί από υψηλόβαθμα στελέχη του στο συνέδριο που οργανώνουν η Ελληνική και η Γεωργιανή Βουλή και θα πραγματοποιηθεί στη Γεωργία κατά την παραμονή της Αργούς εκεί.

Συζήτησαν ακόμη για το πολύ σημαντικό θέμα των Μεσογειακών Αγώνων που δεν αφορά μόνο τον Βόλο και τη Λάρισα αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων, κρίθηκε σκόπιμο να συναντηθεί ο Υπουργός Πολιτισμού με την Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, κατά την επίσκεψή του στον Βόλο.

Τέλος, ο Γ. Σούρλας ευχαρίστησε τον Υπουργό για τις πιστώσεις που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού προς το Δήμο Ζαγοράς για την μελέτη προκειμένου να αναστηλωθεί το Σχολείο του Ρήγα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1