Μαγνησία

8/4/2009

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ Β΄ ΒΙΠΕ


Με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη πριν λίγες μέρες στην κλειστή στροφή, κοντά στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στη Β΄ ΒΙΠΕ, ο κ. Σούρλας, με επιστολή του προς τη ΔΕΣΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Τροχαία Βόλου, ζητά να γίνουν άμεσα οι ενδεδειγμένες παρεμβάσεις για να επιλυθούν προβλήματα που παρουσιάζει αυτό το οδικό τμήμα και για να παύσουμε να θρηνούμε αθώα θύματα.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:

«Πριν λίγες μέρες θρηνήσαμε και πάλι για τον άδικο θάνατο ενός νέου συμπολίτη μας, θύματος τροχαίου, στη γνωστή κλειστή στροφή-καρμανιόλα της οδού Βόλου – Βελεστίνου πλησίον του πρατηρίου καυσίμων Παπαμήτρου.

Εξαιτίας του τραγικού αυτού συμβάντος δέχθηκα πολλές διαμαρτυρίες πολιτών οι οποίες εστιάζονται στην επικινδυνότητα της στροφής που οφείλεται στη μη σωστή κλίση του οδοστρώματος καθώς και στη παντελή έλλειψη φωτισμού, κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που την καθιστά παγίδα θανάτου».

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού ο κ. Σούρλας έκανε τις παρακάτω προτάσεις:

«Θεωρώ ότι επιβάλλεται, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να γίνουν οι ενδεδειγμένες παρεμβάσεις (νέα διαμόρφωση του οδοστρώματος, φωτισμός, ειδική και πιο ευκρινής οδική σήμανση κ.λ.π.) ούτως ώστε να διασφαλιστούν άμεσα όροι ασφαλούς διέλευσης των τροχοφόρων από τη στροφή.

Στη συνέχεια και για την οριστική λύση του προβλήματος θα πρέπει να δρομολογηθούν ενέργειες για νέα χάραξη του δρόμου στο σημείο αυτό με σκοπό να καταργηθεί η απότομη αυτή στροφή.

Εκτιμάται ότι η μορφολογία του εδάφους επιτρέπει τέτοια τροποποίηση».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1