Μαγνησία

29/1/2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ-ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΛΑ


Με τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά συναντήθηκε ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας και συζήτησαν για το πρόβλημα της Κάρλας και για το σύνολο των έργων αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Για την Κάρλα ο κ. Σουφλιάς είπε ότι άμεσα πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία όλοι οι μηχανισμοί για να αρχίσει το γέμισμα του ταμιευτήρα με νερό και για να μην επιβαρύνεται ο Παγασητικός. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν όλα τα αντλιοστάσια για την μεταφορά του νερού από την τάφρο στον ταμιευτήρα και θα κλείσει το θυρόφραγμα στο στόμιο της σήραγγας. Έτσι αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν καλλιεργημένες εκτάσεις, το νερό του ταμιευτήρα θα μπορεί να αξιοποιηθεί για άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων κατά τους θερινούς μήνες, δεν θα χάνεται νερό στον Παγασητικό και θα αποφευχθεί κάθε επιβάρυνση του κόλπου.

Ο κ. Σουφλιάς στην πρόταση του Γ. Σούρλα να επισκεφθεί την Κάρλα τον διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Εκτός από την Κάρλα συζητήθηκαν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη όπως ο Περιφερειακός και όλα όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να εξασφαλισθούν οι υποδομές για την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1