Μαγνησία

2-12-2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργού, για το Νομό Μαγνησίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σούρλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ικανοποίηση διαπίστωσα πως όχι μόνο είναι στις προθέσεις, αλλά και στις άμεσες αποφάσεις της Κυβέρνησης η επίσπευση και η ολοκλήρωση όλων εκείνων των έργων που απαιτούνται για την προετοιμασία αλλά και την άρτια διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων 2013».

Στο πλαίσιο της συνάντησης τους, οι κ. κ. Σούρλας και Χατζηδάκης συζήτησαν την πορεία των αεροδρομίων της Σκιάθου και της Αγχιάλου, το οποίο μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει ως «το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο. Στη Σκιάθο υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες, όπως η επέκταση του αεροδιαδρόμου, -επεσήμανε ο κ. Σούρλας- για τις οποίες γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης ενώ σε γενικές γραμμές οι εργασίες στα δύο αεροδρόμια προχωρούν χρονικά σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αναφορικά με τον ΟΣΕ ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Σούρλα πως δεν πρόκειται να μειώσει τα δρομολόγια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να ξεκαθαρίσω για ακόμη μια φορά ότι – όπως από το καλοκαίρι έχουμε πει- πως θα προχωρήσουμε σε μια νέα πολιτική δρομολογίων του ΟΣΕ. Και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία σε περιοχές όπου υπάρχει επιβατικό κοινό. Θα ήταν άλλωστε ανοησία του ΟΣΕ να μειώσει τα δρομολόγια του εκεί όπου υπάρχουν επιβάτες».

Επανέλαβε δε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού- κατά την επίσκεψή του στο Βόλο- ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα γίνει ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου- Λάρισας. Όσον αφορά στα έργα την παράκαμψη την Νέας Ιωνίας, δήλωσε πως αυτά προχωρούν ενώ ο κ. Σούρλας ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες. Τέλος, αναφερόμενος στο σημαντικότατο θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεση του Αλμυρού με το δίκτυο του ΟΣΕ, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε πως αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης.

Σχετικά με το «Τρενάκι του Πηλίου» ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε το φαινόμενο που σημειώνεται εδώ και χρόνια στο Βόλο, δηλαδή να ξεκινά το τρενάκι και να μη φτάνει στον τελικό του προορισμό που είναι οι Μηλιές, αλλά να χρειάζεται ενδιάμεση μετεπιβίβαση. Αυτό είναι... πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία» είπε και δήλωσε: «Εμείς δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό. Θέλουμε η διαδρομή αυτή που χαρακτηρίζει το Βόλο, το Νομό Μαγνησίας και το Πήλιο να ξαναφτιαχτεί όπως παλιά». Για το σκοπό αυτό άλλωστε θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή των Δημάρχων Μηλεών, Αρτέμιδας και Αγριάς.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε στον Αντιπρόεδρο της Βουλής τη θετική απάντηση του υπουργείου στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Δήμος Βόλου για την κατασκευή του Τραμ. Συγκεκριμένα ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει άμεσα η μελέτη του έργου, προϋπολογισμού πάνω από 300.000 ευρώ. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό σύντομα πρόκειται να επισκεφτούν τεχνικοί την πόλη του Βόλου.

Ο κ. Σούρλας, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του αιτήματος που είχε υποβάλει στο παρελθόν σχετικά με την Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ που, τελικά, παραχώρησε το υπουργείο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας για τον έλεγχο των οχημάτων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, απαλλάσσοντας έτσι τους κατοίκους της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου από την ταλαιπωρία και τις οικονομικές επιβαρύνσεις.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1