Μαγνησία

10/6/2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ-ΝΗΣΙΔΑ ΤΡΙΚΕΡΙ ΠΡΟΣ ΒΟΛΟ


Με αναφορά του, που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Σούρλας, μετέφερε αίτημα της Κοινότητας Τρικερίου προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βουλγαράκη για να συμπεριληφθεί στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για τις 18/6/08 και η δρομολογιακή γραμμή Αγ. Κυριακή-Νησίδα Τρίκερι-Βόλος.

Αιτιολογώντας το αίτημα, η κοινοτική αρχή μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Η Κοινότητά μας από της συγκροτήσεώς της σε οργανωμένη κοινωνία επί 200 και πλέον χρόνια, από της εποχής της ιστιοφόρου ναυτιλίας, συγκοινωνιακά εξυπηρετείτο δια θαλάσσης με τα Ε/Γ πλοία της γραμμής Βόλου-Βορείων Σποράδων, με ένα ή και περισσότερα δρομολόγια σε καθημερινή βάση, προσεγγίζοντας στα λιμάνια της Αγίας Κυριακής και της νησίδας Παλαιά Τρίκερι. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι σύντομη, δεν υπερβαίνει τη μία ώρα και γι' αυτό κυρίως το λόγο οι κάτοικοι-στην μεγάλη τους πλειοψηφία ναυτικοί- προτιμούν και χρησιμοποιούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αφού οδικώς η διαδρομή με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ διαρκεί, με τις ενδιάμεσες στάσεις, περίπου 3 ώρες.

Σήμερα, με το νέο θεσμικό καθεστώς των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, τα δρομολόγια προς και από τα λιμάνια της Κοινότητάς μας διακόπηκαν, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα στους επισκέπτες μας, αλλά κυρίως στους κατοίκους, στις διάφορες επαγγελματικές τους δραστηριότητες, όπως τουριστικές, οικοδομικές, αλιευτικές κ.λ.π.

Ύστερα από τη δημιουργηθείσα δυσάρεστη κατάσταση για τους κατοίκους και την περιοχή μας, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως μειονεκτική – προβληματική περιοχή και που η έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων την υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο, παρακαλούμε για την αποτελεσματική παρέμβασή σας για την επαναδρομολόγηση Ε/Γ πλοίων προς και από τα λιμάνια της Αγίας Κυριακής και της νησίδας Παλαιά Τρίκερι, σε καθημερινή βάση τους καλοκαιρινούς μήνες, με αντίστοιχη μείωση των δρομολογίων στη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όπως ίσχυε παλαιότερα».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1