Μαγνησία

26/1/2008

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ Ν.Α.Μ.


Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετική με την πρόταση του Νομάρχη για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής ύστερα από το σάλο που έγινε για τις 42 προσλήψεις από τη Ν.Α.Μ. ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αφού ο Νομάρχης εξήντλησε την μήνη του σε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, καταγγελίες ανυπόστατες, επιβεβαίωσε κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρόσληψη των 42 ατόμων από τη Ν.Α.Μ. υπήρξε αδιαφανής και διαβλητή. Τώρα ανακάλυψε ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις «πρέπει να τηρούνται κανόνες δεοντολογίας».

Συγκεκριμένα πρέπει:
• Οι διευθύνσεις της Ν.Α.Μ. να συντάσσουν πίνακες για τις ανάγκες τους σε προσωπικό.
• Η Διεύθυνση Διοικητικού να δημοσιεύει στον τοπικό τύπο τις προκηρύξεις.
• Η επιλογή να γίνεται από Διαπαραταξιακή Επιτροπή βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Να ακολουθούνται, δηλαδή, διαδικασίες τις οποίες πλήρως και προκλητικά ο ίδιος είχε αγνοήσει για τις 42 προσλήψεις.

Τώρα κάτω από τη γενική κατακραυγή και τις αποκαλύψεις συντρόφων του για ανίερες συμμαχίες και παζαρέματα, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το ατόπημά του.

Ωστόσο όμως παραμένει έκθετος στην κοινή γνώμη για τις μεθοδεύσεις του αλλά και για την ανάρμοστη επίθεση προς έναν κοινοβουλευτικό που, με αίσθημα ευθύνης, έκανε το καθήκον του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1