Μαγνησία

1/9/2007

ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ


Η ένταξη και των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Μαγνησία στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις πυρόπληκτες περιοχές των τελευταίων ημερών συνιστά πολιτική ίσης μεταχείρισης και ικανοποιείται έτσι ένα δίκαιο αίτημα. Αυτή ήταν η εκτίμηση του Γ. Σούρλα που από την πρώτη στιγμή ζήτησε από την κυβέρνηση να ενταχθούν οι πληγέντες του νομού στο ίδιο καθεστώς στήριξης.

Έτσι και για το νομό Μαγνησίας μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες που είχε ο κ. Σούρλας προκύπτει ότι:

1. Σε όλους τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά και είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν καταβάλλονται από σήμερα 3.000 €.

2. Σε 7 εκατομμύρια € ανέρχονται τα ποσά που πρόκειται να δοθούν από σήμερα σε 906 καλλιεργητές που είχαν υποβάλει δηλώσεις για ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές τον Ιούνιο του 2007. Συγκεκριμένα στους Δήμους Αργαλαστής σε 192 καλλιεργητές, Αφετών 517 καλλιεργητές, Μηλεών 3 καλλιεργητές, Μουρεσίου 6 καλλιεργητές και Σκιάθου 75 καλλιεργητές.

3. Θα καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις και στους παραγωγούς του Πτελεού που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του 2005.

4. Σε 1 εκατομμύριο € ανέρχεται το ποσό που αποφασίσθηκε να δοθεί για την ξηρασία σιτηρών του 2005. Τα ποσά αυτά θα πληρωθούν μέχρι τις 10/09/2007 στους 2.500 παραγωγούς.

5. Εκτιμάται ότι εντός των ημερών θα καταβληθεί το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων € στους μηλοπαραγωγούς για την μικροκαρπία.

6. Επισπεύδονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων για την ακαρπία σε όλες τις δενδροκαλλιέργειες και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την ευαισθησία που δείχνει η κυβέρνηση και για την έμπρακτη στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται σ' όλη την Ελλάδα. Δεν παρέλειψε όμως να χαρακτηρίσει ως μεμψήμερη, αντιφατική και μικροπρεπή τη στάση όλων εκείνων που ενώ ζητούσαν από την κυβέρνηση να διαθέσει όλα τα μέσα και τα ποσά για τους πληγέντες, τώρα που το πράττει, συνεχίζουν να είναι κατήγοροι.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1