Μαγνησία

30-6-2007

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας επισκέφθηκε την Άφησσο, τις Αφέτες , το Νεοχώρι, την Συκή, την Αργαλαστή και το Λαύκο όπου εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά και η οποία ευτυχώς κατασβέσθηκε άμεσα από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στη συνέχεια μετέβη στο μοναστήρι του Ιωάννου Προδρόμου Συκής το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ οι μοναχές είναι σε απόγνωση χωρίς νερό και ρεύμα, και δήλωσε ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπισθούν άμεσα.

Ο κ. Σούρλας συζήτησε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενημερώθηκε από τις Δημοτικές Αρχές, τους Υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τους πολίτες για την έκταση των ζημιών οι οποίες είναι ανυπολόγιστες. Διαβεβαίωσε δε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του θα παρέμβει προς κάθε κατεύθυνση για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγεντές από την πυρκαγιά και για ό,τι άλλο είναι αναγκαίο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα επισήμανε ότι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις επιβάλλεται να επαναπροσδιορίσουμε το σχεδιασμό δασοπροστασίας για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα αφού η απειλή κυρίως των εμπρηστών δεν εξέλειπε.

Σε ερώτηση γιατί δεν παρέστη σε συσκέψεις που έγιναν στο Νεοχώρι και στη Λάρισα, ο κ. Σούρλας απάντησε ότι δυστυχώς δεν ενημερώθηκε και επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να πραγματοποιούνται συσκέψεις και να μην καλούνται οι βουλευτές ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα που είναι άκρως σημαντικά και για τα οποία επιβάλλεται η συνδρομή όλων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1