Μαγνησία

10/3/2006

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΒ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ


Αίσιο αποτέλεσμα είχαν η πρωτοβουλία και οι προσπάθειες του κ. Σούρλα για την σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ 2 με τον ΟΣΕ.

Από το Μάιο του 2005 ήδη είχε υποβάλλει προς τη διοίκηση του ΟΣΕ τεκμηριωμένη πρόταση, την οποία μάλιστα υποστήριξε σθεναρά και σε αλλεπάλληλες συσκέψεις του ΟΣΕ με τους τοπικούς φορείς, για ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου στο Νομό μας. Στην πρόταση αυτή περιλαμβανόταν και η σύνδεση με τη ΒΙ.ΠΕ 2.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποιηθεί αυτή η πρόταση αποτελούσε η παραχώρηση εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τμήματος οικοπεδικής έκτασης του ΠΕΒ για να διέλθει η σιδηροδρομική γραμμή.

Η προϋπόθεση αυτή αποτελεί πλέον γεγονός, αφού ο Υπουργός Εθν. Άμυνας κ. Ευάγ. Μεϊμαράκης ενέκρινε προχθές, ως πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, την κατά χρήση παραχώρηση ζώνης, μήκους 250 τ.μ. και πλάτους 5 μ. συνολικής επιφάνειας 1250 μ. του στρατοπέδου «ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ» στη περιοχή Βελεστίνου, στον ΟΣΕ για την επίτευξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης της νέας Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) 2 του Βόλου.

Ο ΟΣΕ με την σειρά του αναλαμβάνει να εκτελέσει τις παρακάτω αντισταθμιστικές εργασίες σε όφελος και σε συνεργασία με το 304 ΠΕΒ Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως:

1. Τη βελτίωση – επέκταση του Στίβου Δοκιμών Αρμάτων του εργοστασίου.

2. Τη διακλάδωση της γραμμής και τη δημιουργία 2ης γραμμής και ράμπας για την φορτοεκφόρτωση των αρμάτων.

3. Την κατασκευή περίφραξης παράλληλα με την γραμμή διέλευσης.

4. Την κατάλληλη διαμόρφωση της νέας επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής ώστε να εξασφαλίζεται η επικοινωνία με το τμήμα του στρατοπέδου που απομονώνεται από την νέα χάραξη.

5. Την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης της διέλευσης των τραίνων με κάμερες, με ταυτόχρονο αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των πυλών εισόδου και εξόδου που θα δημιουργηθούν.

Μετά την ευνοϊκή κατάληξη που είχε το θέμα αυτό ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Εθν. Άμυνας κ. Μεϊμαράκη.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1