Μαγνησία

22/11/2005

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΕΥΝΟΪΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ


Ως θετική χαρακτήρισε ο κ. Σούρλας την εξέλιξη των μελετών των σιδηροδρομικών έργων στο Ν. Μαγνησίας τα οποία είχαν αποφασισθεί στην κοινή σύσκεψη εκπροσώπων ΟΣΕ, ΥΕΝ και τοπικών φορέων που είχε πραγματοποιηθεί στον ΟΛΒ στις 7/7/2005.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από γραπτή ενημέρωση που είχε ο κ. Σούρλας από τον πρόεδρο του ΟΣΕ καθηγητή κ. Ν. Μπαλτά στην οποία αναφέρει τα εξής:

Σιδηροδρομική σύνδεση με ΒΙ.ΠΕ 2 Βόλου

Η σύνδεση θα υλοποιηθεί μέσω της γραμμής Βόλου- Λάρισας και θα διέλθει από την ήδη υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή του Εργοστασίου Αρμάτων. Οι αρμόδιοι του Στρατοπέδου έδωσαν στον ΟΣΕ την απαιτούμενη άδεια διέλευσης από το χώρο του. Παράλληλα ο ΟΣΕ προχωρά στην προέγκριση χωροθέτησης, ενώ συγχρόνως έχει πραγματοποιηθεί η αναγνωριστική μελέτη για την αναβάθμιση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής σε κανονική, στο τμήμα της μεταξύ του σημερινού πέρατος του ήδη αναβαθμισμένου μήκους της κοντά στην ΒΙ.ΠΕ. 1 και της εισόδου της στη ΒΙ.ΠΕ. 2.

Νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις Λατομείου – περιοχής Αλμυρού με πιθανές προεκτάσεις σε μεγάλες Βιομηχανικές Μονάδες και Επιχειρήσεις και σύνδεση με το Πολιτικό Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Οι αρμόδιοι του ΟΣΕ προχωρούν στη λύση χάραξης που είχαν προκρίνει και στην οποία συμφώνησαν και Τοπικοί Φορείς της Μαγνησίας. Έχουν ήδη πάρει προέγκριση χωροθέτησης και έδωσαν εντολή για προμελέτη χάραξης, μελέτη τοπογραφικών, αναγνωριστική μελέτη για τα υδραυλικά της γραμμής Λατομείο – Αλμυρός.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1