Μαγνησία

29/8/2005

O Γ.  ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

Εν όψη της συνάντησής του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Αστυνομίας κ. Λ. Ρίνη για τα προβλήματα της υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε ότι:

1. Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νόμου. Τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν αυξήθηκε το προσωπικό αλλά εκ των έντων στελεχώθηκαν οι νέες υπηρεσίες που ιδρύθηκαν όπως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, το Τμήμα Τροχαίας Αλμυρού οι ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων και η ομάδα 'Ζ'.

2. Επιβάλλεται να επαναπροσδιορισθεί η οργανωτική διάρθρωση γιατί με την κατάργηση τμημάτων και σταθμών προέκυψαν προβλήματα επαρκούς αστυνόμευσης παρά την προσπάθεια που καταβάλλει το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου αλλά και αλλά Αστυνομικά Τμήματα που αποδυναμώθηκαν.

3. Να επισπευσθεί η λειτουργία του Τμήματος Τροχαίας Αλμυρού ως τμήματος αστυνόμευσης αυτοκινητοδρόμων. Σήμερα καλείται να καλύψει το ίδιο μήκος της Εθνικής Οδού με αυτό των Τεμπών και της Λαμίας διαθέτοντας όμως λιγότερο από το μισό προοσωπικό.

4. Η διεύθυνση Αστυνομίας και οι άλλες υπηρεσίες πρέπει να στεγαστούν σ'ένα σύγχρονο ιδιόκτητο και λειτουργικό κτήριο. Το αίτημα αυτό μπορεί να ικανοποιηθεί με την ανέγερση μεγάρου στην Ν. Ιωνία όπου υπάρχει η απαιτούμενη οικοπεδική έκταση αλλά δυστυχώς δεν έχουν προωθηθεί ακόμη οι διαδικασίες. Για το θέμα αυτό ο κ. Σούρλας θα συναντηθεί εντός των ημερών με τον Πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου κ. Ξηραδάκη καθώς επίσης και με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Δούκα.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε στον Διευθυντή της Αστυνομίας την ικανοποίηση του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι αστυνομικοί και το σημαντικό έργο που επιτελούν στην περιοχή.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1