Μαγνησία

7-11-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, με επιστολή που απέστειλε προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο και Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη, ζήτησε την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα του Αεροδρομίου σε όλες του τις διαστάσεις και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Σούρλας, στην επιστολή του αναφέρει:

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το πολιτικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με την προοπτική να εξυπηρετήσει όχι μόνο την Μαγνησία, αλλά ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα, σε εσωτερικούς αλλά και διεθνείς προορισμούς.

Σήμερα, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, υπάρχουν ακόμη ζητήματα που εκκρεμούν, με αποτέλεσμα να μην έχουν επιτευχθεί οι αρχικές προοπτικές του αεροδρομίου στο σύνολό τους.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η κίνηση στο αεροδρόμιο, όπως δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, παρουσιάζει καθοδική πορεία. Συγκεκριμένα, ενώ το 2000 η κίνηση των επιβατών ήταν 45.644 και των αεροσκαφών 529, μειώθηκαν το 2007 σε 12.659 και 314 αντιστοίχως.

Αυτή η κατάσταση επιβάλλεται να ανατραπεί, πολύ περισσότερο μετά την ανάληψη της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων, στην οποία το αεροδρόμιο θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Για το χρονικό διάστημα μέχρι το 2013, οι εμπλεκόμενοι φορείς σε τοπικό και υπηρεσιακό επίπεδο επεξεργάζονται διάφορες προτάσεις.

Για να τεθεί το θέμα σε όλες του τις παραμέτρους και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την συνεργασία των Υπουργείων Τουριστικής Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1