Μαγνησία

16/7/2005

Δηλώσεις Γ. Σούρλα για το πολιτικό αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου


Ερωτηθείς ο κ. Σούρλας για τις πιστώσεις που χορηγήθηκαν για το πολιτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου δήλωσε ότι όσο κι αν κρίνετε γενικότερα θετική η απόφαση για την χορήγηση πιστώσεων 1,5 εκατ. ευρώ για το πολιτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική. Η απόφαση αυτή όχι μόνο απέχει πολύ από το συνολικό ποσό των 37 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου αλλά και από το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του νέου αεροσταθμού και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου (29,4 εκατ. ευρώ, βάση επίσημου εγγράφου του Υπουργείου Μεταφορών-Απρίλιος 2005). Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο απαιτούνται 8.8 εκατ. ευρώ για οδικά έργα προσπέλασης προς το αεροδρόμιο.

Είναι προφανές λοιπόν ότι μια τέτοια απόφαση απέχει πολύ από τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί για την εξασφάλιση όλων των πιστώσεων για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου.

Όταν το 1992 ως μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη πήρε την πρωτοβουλία για να γίνει το πολιτικό αεροδρόμιο στην Ν. Αγχίαλο, δεν περίμενε ότι θα είχε αυτήν την περιπέτεια. Να βρίσκετε σε νηπιακή κατάσταση μετά από 13 χρόνια.

Τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει και πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Για τον σκοπό αυτό καταλήγει ο κ. Σούρλας την προσεχή εβδομάδα θα συναντηθεί με τους Υπουργούς κ. Αλογοσκούφη και Λιάπη για να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αεροδρομίου.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1