Μαγνησία

6/12/2004

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Νομαρχία για το Νοσοκομείο Βόλου ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας δήλωσε:

«Παλινωδίες και προχειρότητες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η λειτουργία του νοσοκομείου και να επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα. Αντί να προχωρήσουν βάσει της αρχικής μελέτης για ανάπτυξη 450 κλινών, το 1997, ο τότε υπουργός υγείας, αβασάνιστα, ανακοίνωσε την συρρίκνωση σε 300 κλίνες. Για την αντίθεση μου τότε και την επιμονή μου να παραμείνει ο αρχικός σχεδιασμός δέχθηκα έντονες επικρίσεις.

Αιφνιδίως η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην ανάπτυξη 450 κλινών με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σύνταξη αξιόπιστου οργανισμού και η έγκαιρη προώθησή του.

Αυτές οι παλινωδίες είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην είναι έτοιμο το νοσοκομείο στο σύνολό του το 2004, όπως επανειλημμένα είχα προβλέψει, αλλά ούτε και μετά παρέλευση δύο ετών.

Έτσι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις:
1) Ο οργανισμός του νοσοκομείου που συντάχθηκε κάτω από αυτές τις παλινωδίες να έχει επιστραφεί ανυπόγραφος από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Υγείας
2) Να μην έχει γίνει καμία μελέτη για την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου, όπου σύμφωνα με τον σημερινό οργανισμό προβλέπεται να λειτουργήσουν 168 κλίνες, και να μην έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για την ανακατασκευή του, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 3 δις δραχμές.

Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι να χρειασθούν δύο με τρία χρόνια για την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου.»

Και καταλήγοντας ο κ. Σούρλας πρότεινε:

«Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και περίθαλψης των ασθενών επιβάλλεται άμεσα να μεταφερθεί το σύνολο των κλινών στο νέο νοσοκομείο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει προς το παρόν με 300 κλίνες. Έτσι θα δοθεί ακόμη η δυνατότητα να γίνουν οι εργασίες στο παλιό νοσοκομείο απρόσκοπτα, και όταν ετοιμασθούν οι προβλεπόμενες 168 κλίνες, το νοσοκομείο να λειτουργήσει στο σύνολο του».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1