Μαγνησία

16-3-2004

Δήλωση κ. Σούρλα για το Νοσοκομείο Βόλου


Δυστυχώς οι επανειλημμένες επισημάνσεις μου ότι όχι μόνο δεν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Νοσοκομείου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 αλλά ούτε καν και των ορισμένων τμημάτων του (επείγοντα περιστατικά - εξωτερικά ιατρεία) δεν ελήφθησαν υπ' όψιν από τους κυβερνώντες (σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο).

Ούτε επίσης οι χαρακτηριστική επισήμανσή μου στις 14-12-2003 που έκανα με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψης του τότε Υπουργού Υγείας κ. Στεφανή, όπου συγκεκριμένα ανέφερα:

«Παρά της διαβεβαιώσεις του κ. Στεφανή όχι μόνο δεν πρόκειται να λειτουργήσει το Νοσοκομείο σε πλήρη ανάπτυξη το 2004, αλλά αμφισβητείται αν θα λειτουργήσει και το τμήμα επειγόντων περιστατικών και η μονάδα εντατικής θεραπείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν δεν ικανοποιηθούν κάποιες οικονομικές απαιτήσεις εργολάβων πέρα από τα συμφωνηθέντα».

Τώρα, μπορεί βέβαια να μην είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά τα γεγονότα επιβάλουν εγρήγορση και αντικειμενική προσέγγιση του προβλήματος και τελικά αποφάσεις τέτοιες που να μην υπακούν σε εκβιασμούς.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1