Μαγνησία

15/9/2009

Στεγάζεται η «Αργώ» με πρωτοβουλία του Γ. Σούρλα

2009-09-15-olv-stegasi-argous-1


2009-09-15-olv-stegasi-argous-2Την άδεια στέγασης της «Αργούς» στην προβλήτα του Λιμένα Βόλου εξασφάλισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, ο οποίος συνεχίζοντας την προσπάθεια του για την προβολή της Αργοναυτικής Εκστρατείας αλλά και την αξιοποίηση και σωστή συντήρηση του πλοίου, επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και ζήτησε την σχετική άδεια προκειμένου η «ΑΡΓΩ» αφενός να προστατεύεται και αφετέρου να είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες.


Μετά από τις παραπάνω ενέργειες ο κ. Σούρλας, παραβρέθηκε σήμερα στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.), το οποίο είχε ήδη ενημερωθεί για την παρέμβαση του και στη συνέχεια ενέκρινε ομόφωνα την εγκατάσταση της «Αργούς».

Ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τον Ο.Λ.Β. για το ενδιαφέρον του, αλλά και τον Δήμαρχο Βόλου, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες αποδίδουν πάντα όταν είναι συντονισμένες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Β. κ. Πέτρος Σούρλας δήλωσε: «Έπειτα από προσπάθειες του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα, το αίτημα του Δήμου Βόλου έγινε αποδεκτό και το λιμάνι του Βόλου θα φιλοξενήσει για τρία χρόνια την "Αργώ"».

Στην παρέμβαση του κ. Γ. Σούρλα αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, τονίζοντας: «Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαιτέρως στη συμμετοχή και στήριξη του αιτήματός μας, από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Σούρλα, προκειμένου να χορηγηθεί η έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1