Μαγνησία

23/1/2009

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
- ΣΤΟ ΜΠΑΤΟΥΜΙ Η ΑΡΓΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γεωργίας κ. Γ. Σούρλας, συνοδευόμενος από βουλευτές όλων των κομμάτων που μετέχουν στην Ομάδα Φιλίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή, πολιτική, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία της Γεωργίας όπου συζήτησε την πρόσφατη κρίση μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας και τόνισε πως η στήριξη της εδαφικής ακεραιότητας αποτελεί πάγια θέση της χώρας.

«Η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών όλων των χωρών» δήλωσε ο κ. Σούρλας και επεσήμανε πως σε αυτό τον άξονα του διαλόγου σκοπεύει να βαδίσει και ως προεδρεύουσα χώρα του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης (Ο.Α.Σ.Ε.), τόσο όσον αφορά στην κρίση της Γεωργίας όσο και ως προς τις άλλες χώρες, γενικότερα.

Οι Γεωργιανοί, από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν θερμά την Ελλάδα τόσο για την θέση της όσο και για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε στην χώρα τους τον περασμένο Αύγουστο.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποίησε, ο κ. Σούρλας βρέθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα της ελληνικής ομογένειας και άκουσε τα αιτήματα τους. Παράλληλα, επισκέφτηκε το Διαγνωστικό Κέντρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που βρίσκεται στην Τιφλίδα και έχει κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο των εργαζομένων του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και ενημερώθηκε σχετικά με τις υπηρεσίες που παράσχει το Κέντρο στην ομογένεια αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζει.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι Γεωργιανοί σχετικά με την προσέλευση της Αργούς στην Αρχαία Κολχίδα και την διεξαγωγή του δεύτερου μέρους του Συνεδρίου μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας- Γεωργίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Γεωργία. Για το θέμα αυτό άλλωστε, ο κ. Σούρλας πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον Δήμαρχο του Βόλου κ. Α. Βούλγαρη.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1