Μαγνησία

7-11-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΡΓΩ»

2008-11-06-Sourlas-Tkeshelashvili


Τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Γεωργίας κ. Γιώργο Σούρλα, επισκέφτηκε η Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, κ. Eka Tkeshelashvili και ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. Irakli Tavagtkiladze.

Ο κ. Σούρλας επισήμανε τη στενή και πολυετή σχέση που συνδέει τις δύο χώρες και αναφέρθηκε στο διπλό Συνέδριο, με θέμα «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ», που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στο Βόλο κι επίκειται η επανάληψη του στη Γεωργία.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, επανέλαβε την σταθερή πρόθεση της ελληνικής πλευράς– παρά τα προβλήματα που μεσολάβησαν- να φτάσει τελικά η «ΑΡΓΩ» στο λιμάνι του Πότι και να αναβιώσει ο μύθος.

Δεδομένης της έλευσης των Χρυσών της Μήδειας στην Αθήνα τον προσεχή Ιανουάριο, ο κ. Σούρλας ενημέρωσε, τέλος, την Υπουργό για την πρωτοβουλία του να επιτευχθεί η μεταφορά των Χρυσών της Μήδειας από την Αθήνα στο Βόλο προκειμένου να φιλοξενηθούν για κάποιες ημέρες και στην πόλη μας.

Η Υπουργός από την πλευρά της, αφού χαρακτήρισε ως «θεμέλιο λίθο» την καλή σχέση που διατηρούν οι δύο χώρες επί χιλιάδες χρόνια, απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση προς στον Αντιπρόεδρο της Βουλής, ζητώντας του να επισκεφτεί τη Γεωργία.

Τέλος αναφερόμενη στην «ΑΡΓΩ» και την άφιξη της στην Αρχαία Κολχίδα -σημερινό Πότι-, η κ. Eka Tkeshelashvili τόνισε ότι η Γεωργία περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο την άφιξη του πλοίου όσο και την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στη χώρα της.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1