Μαγνησία

30/9/2009

Συνάντηση Γ. Σούρλα με «Αργοναύτες»

Κατά την συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας με τους αργοναύτες, μετά από μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της αναβίωσης της αργοναυτικής εκστρατείας αναφέρθηκαν στην επίτευξη της αναβίωσης αυτής με την έλευση της Αργούς στο λιμάνι του Πότι –Αρχαία Κολχίδα της Γεωργίας και συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις για τη συντήρηση και περαιτέρω ανάδειξη της Αργούς.

Ο κ. Σούρλας τους διαβεβαίωσε ότι απ' όποια θέση κι αν βρίσκεται θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη της Αργούς, η οποία - όπως είπε -αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο του Βόλου και της Μαγνησίας. Ανέφερε δε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την έκδοση των πρακτικών των δύο συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο και το Μπατούμι, τα οποία όπως προανήγγειλε ο κ. Σούρλας, θα παρουσιαστούν σε δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο ναύαρχος του πλοίου κ. Απ. Κούρτης αλλά και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Αργοναύτες 2008 – Σύνδεσμος Πληρώματος Αργούς» κ. Κ.Κεχαϊδη, δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Κ.Κεχαϊδης:
«Συναντηθήκαμε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Σούρλα με σκοπό να τον ευχαριστήσουμε για τις ενέργειες του, μια τόσο δύσκολη στιγμή, προκειμένου να στεγαστεί προσωρινά η Αργώ στο λιμάνι, μέχρις ότου να ολοκληρωθεί το θεματικό πάρκο. Τον ευχαριστούμε για τις ενέργειες του».

Απ. Κούρτης
«Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του κ. Σούρλα εδώ και πολλά χρόνια. Πέρασαν τα δύσκολα και τα κρίσιμα και είμαστε πια σε φάση να σκεφτούμε για τη διάσωση, την προβολή και αξιοποίηση της Αργούς. Ο κ. Σούρλας δικαιούται ενημέρωσης και περιμένουμε όλοι βοήθεια για να προχωρήσει καλά αυτή η υπόθεση. Ήταν πάντα δίπλα μας στο πλήρωμα, στα ταξίδια, στις προσπάθειες του Δήμου, στις προσπάθειες του Ινστιτούτου».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1