Μαγνησία

17/07/2008

Γ. Σούρλας: Απαράδεκτη η απόφαση εγκατάλειψης των Αργοναυτών

 

Την απόφαση της Εταιρείας που έχει διαθέσει το συνοδευτικό πλοίο για το ταξίδι της Αργούς να εγκαταλείψει την προσπάθεια υποστήριξης της, επιβεβαίωσε ο ναύαρχος Απόστολος Κούρτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούρτης ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Σούρλα ότι στις 5.μ.μ. ο καπετάνιος του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ ανακοίνωσε εν είδη τελεσιγράφου να εγκαταλείψουν οι Αργοναύτες το πλοίο γιατί η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία και περαιτέρω υποστήριξη για το προγραμματισμένο και συμφωνημένο ταξίδι της Αργούς.

Ήδη οι Αργοναύτες βρίσκονται στην παραλία του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Μετά την απροσδόκητη και οδυνηρή αυτή εξέλιξη που προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και ιστορικής μνήμης όχι μόνο της πόλης των Αργοναυτών αλλά και όλης της Ελλάδος, ο κ. Σούρλας ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εμπλεκομένων Υπουργείων αλλά και του Δήμου Βόλου που ανέλαβαν την ευθύνη για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ταξίδι της Αργους. Σε κάθε άλλη περίπτωση τονίζει ο κ.Σούρλας θα είμαστε ανάξιοι της ιστορίας μας και των προσδοκιών όλων μας για αυτό το σοβαρό διεθνούς διαστάσεων εγχείρημα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1