Μαγνησία

14/6/2008

Γ. Σούρλας: Διεθνές Συνέδρειο «Αργοναυτική Εκστρατεία»
Συμπεράσματα - Αποφάσεις

 2008-06-12-diethnes-synedrio-argw-2

2008-06-12-diethnes-synedrio-argw-1 2008-06-12-diethnes-synedrio-argw-3

Κλείνοντας τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» που διεξήχθη στο ΞΕΝΙΑ Βόλου 12 και 13 Ιουνίου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας ανακοίνωσε τα παρακάτω συμπεράσματα και αποφάσεις:

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του Συνεδρίου τόσο από άποψη συμμετοχής όσο και από άποψη επιπέδου εισηγήσεων. Η αθρόα προσέλευση πολιτών στο Συνέδριο κατέδειξε ότι η Αργοναυτική Εκστρατεία συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον και μετά από 3500 χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Οι εισηγητές, επιστήμονες υψηλού κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίασαν τις μυθικές και ιστορικές διαστάσεις της Αργοναυτικής Εκστρατείας καθώς και εκείνα τα στοιχεία και τις παραμέτρους πάνω στα οποία μπορεί πλέον να στηριχθεί η περαιτέρω προβολή και αξιοποίηση της Αργούς ως διεθνούς γεγονότος.

Από τις εισηγήσεις προέκυψε ότι η Αργοναυτική Εκστρατεία δεν αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος μόνο για τις δύο χώρες, Ελλάδας και Γεωργίας, αλλά διεθνούς εμβέλειας και αξίας αφού πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία του ανθρώπου υπερπόντια εκστρατεία εξερεύνησης και εμπορικής σημασίας.

Το δεύτερο βήμα επιστημονικής προβολής θα γίνει με το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Πότι της Γεωργίας το φθινόπωρο από τη Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με τη Βουλή της Γεωργίας. Το γεγονός ότι το Συνέδριο αυτό θα διεξαχθεί, όπως προγραμματίζεται, όταν η Αργώ θα έχει φθάσει στην Κολχίδα θα προσδώσει ιδιαίτερη σημασία.

2008-06-12-diethnes-synedrio-argw-5

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  • Να γίνει συντονισμός των ενδεδειγμένων ενεργειών προκειμένου η Αργώ να φθάσει με οποιοδήποτε τρόπο στην Κολχίδα κατά τη διάρκεια της εκεί διοργάνωσης του Συνεδρίου.
  • Να προωθηθεί περαιτέρω η πρόταση που έχει ήδη κάνει ο κ. Σούρλας προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να καθιερωθεί η Αργώ ως διεθνές έμβλημα της ναυτιλίας.
  • Να παρουσιαστούν τα πρακτικά και των δύο Συνεδρίων σε ειδική εκδήλωση με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και με συμμετοχή του Συμβουλίου του Αποδήμου Ελληνισμού, των Βουλευτών Ομάδων Φιλίας με τα άλλα Κοινοβούλια και των Βουλευτών ελληνικής καταγωγής άλλων χωρών.
  • Να έρθουν στο Βόλο τα χρυσά της Μήδειας, τα οποία έχει αποφασισθεί να εκτεθούν στην Αθήνα το Α΄ τρίμηνο του 2009
FacebookTwitter

01-9999ff

footer1