Μαγνησία

19/12/2009

Δήλωση Γ. Σούρλα για τη χρηματοδότηση του ταξιδιού της Αργούς


Σχετικά με δημοσιεύματα ότι υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα χρηματικού υπολοίπου 180. 000 € για το ταξίδι της Αργούς ο κ. Σούρλας δήλωσε:


- Με έκπληξη πληροφορούμαι ότι μετά από ένα εξάμηνο από το ταξίδι της Αργούς στην Γεωργία, στην Αρχαία Κολχίδα, υπάρχει ακόμη οικονομική εκκρεμότητα. Είναι γεγονός ότι είχα αναλάβει εκ μέρους της Βουλής τον συντονισμό των ενεργειών για την συνδιοργάνωση του Συνεδρίου μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, Ελλάδος και Γεωργίας, και για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων από την Βουλή και τα συναρμόδια υπουργεία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

- Η Βουλή χορήγησε αμέσως 70.000 € και υπογράφθηκαν αποφάσεις χορήγησης 50.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών, 50.000 € από το Υπουργείο Πολιτισμού, 25.000 € από το Υπουργείο Εξωτερικών και 75.000 € από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Συνολικά δηλαδή το ποσό που απαιτείτο για το όλο εγχείρημα.

- Είναι προφανές ότι δεν ήταν στην δική μου αρμοδιότητα να παρακολουθήσω την εκταμίευση των χρημάτων βάσει των υπουργικών αποφάσεων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να παρέμβουν στα αρμόδια υπουργεία για την υλοποίηση των υπουργικών αποφάσεων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1