Μαγνησία

15-7-2009

Ο Γ. Σούρλας σχετικά με το εγχείρημα
της αναβίωσης της Αργοναυτικής εκστρατείας


Σχετικά με το εγχείρημα της αναβίωσης της Αργοναυτικής εκστρατείας, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε η Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Γεωργίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας πριν από την αναχώρηση του για τη Γεωργία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή η πρωτοβουλία της Βουλής απέδωσε. Έπειτα από επίμονες προσπάθειες, η πρώτη φάση της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με πιστώσεις που εξασφαλίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων και τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας & Οικονομικών και Εξωτερικών.

Ήδη η «Αργώ» και οι αργοναύτες βρίσκονται στη Γεωργία και προετοιμάζουν τον απόπλου για το ταξίδι προς την Αρχαία Κολχίδα ενώ σήμερα (Πέμπτη) αναχωρεί και η επίσημη αντιπροσωπεία της Βουλής που αποτελείται από βουλευτές, τον Δήμαρχο Βόλου, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και δημοσιογράφους.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο που συνδιοργανώνουν οι Ομάδες Φιλίας Ελλάδας-Γεωργίας, αντίστοιχο με εκείνο που διεξήχθη πέρυσι στο Βόλο. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εκ μέρους της Βουλής, θα παρουσιάσουμε τα πρακτικά του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο καθώς και το πρώτο ελληνο-γεωργιανό λεξικό, η έκδοση των οποίων χρηματοδοτήθηκε από τη Βουλή. Θα έχουμε παράλληλα την ευκαιρία να συναντηθούμε με όλα τα Σωματεία των ομογενών μας στη Γεωργία.

Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ με την επίσημη υποδοχή της Αργούς στην αρχαία Κολχίδα-σημερινό Πότι».


FacebookTwitter

01-9999ff

footer1