Προεκλογικά

8/9/2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


2009-09-08-dimoskopiseisΠαραποίησαν, αλλοίωσαν και απέκρυψαν στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ. Σ΄ αυτή την καταγγελία προέβη ο Γ. Σούρλας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Βόλο βάσει των στοιχείων που του έδωσε η εταιρεία μετά από παρέμβαση της ελεγκτικής αρχής δημοσκοπήσεων στην οποία απευθύνθηκε.

Παρουσίασε σειρά διαγραμμάτων από τα οποία είναι εμφανής η παραποίηση εις βάρος του. Ενώ από την δημοσκόπηση κατεγράφη ότι ο κ. Σούρλας κατέχει την πρώτη θέση σε δημοτικότητα στον νομό Μαγνησίας με ποσοστό 87% η εφημερίδα, παραποιώντας τα στοιχεία, τον εμφάνισε τρίτο. Σε άλλη περίπτωση ως προς τον δεύτερο σταυρό προτίμησης η εταιρεία κατέταξε πρώτο τον κ. Σούρλα ενώ η εφημερίδα τρίτο. Απέκρυψε στοιχεία κατά παράβαση του άρθρου 4 παράγραφος 5 του Νόμου 3603/2007 περί δημοσκοπήσεων που απαγορεύεται η αποσπασματική αναφορά στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Μεταξύ των άλλων δεν δημοσιεύθηκαν οι πίνακες ανάλυσης σταυροδοσίας όπου ο κ. Σούρλας κατέχει την πρώτη θέση.

Ο κ. Σούρλας επεσήμανε ότι πρόκειται για μία δημοσιογραφική αθλιότητα για την οποία και η εταιρεία έχει ευθύνη αφού όχι μόνο δεν έλεγξε το τι δημοσιεύθηκε αλλά ο επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας σχολίασε την δημοσκόπηση βάσει των παραποιημένων στοιχείων της εφημερίδας.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός παρόμοια φαινόμενα να συμβαίνουν και σε άλλες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παταχθούν παρόμοια κυκλώματα τα οποία δρουν με ιδιοτέλεια, συγκεκριμένους στόχους εξόντωσης πολιτικών προσώπων, χειραγώγησης της πολιτικής και προφανώς με μεγάλα οικονομικά οφέλη και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα κατέληξε ο κ. Σούρλας

Γι' αυτό το λόγο ο κ. Σούρλας θα διαβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα απευθυνθεί στο ΕΣΡ και στην ελεγκτική επιτροπή δημοσκοπήσεων και βέβαια θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1