Προεκλογικά

9-9-2007

ΑΜΕΡΙΣΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ


Σε εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής του Αλμυρού, στην Κεντρική πλατεία της πόλης μίλησε χθες το βράδυ ο Γ. Σούρλας.

Εστίασε την ομιλία του σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενδεδειγμένες παρεμβάσεις του προς τις αρμόδιες αρχές με σκοπό την ανάδειξη προβλημάτων της περιοχής και των ανθρώπων της και την προώθηση λύσεων γεγονός που αποδεικνύει το αμέριστο ενδιαφέρον του προς την επαρχία του Αλμυρού.

Ειδικότερα:
1. Με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκαν στον Αλμυρό κατά την τελευταία διετία, δέκα περίπου συγκεντρώσεις και συσκέψεις για ζητήματα ευρύτερης σημασίας αλλά και για προβλήματα κοινωνικών ομάδων,όπως:
• Σύσκεψη για την ανάπτυξη της επαρχίας Αλμυρού στην οποία παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Φορέων.
• Ειδική σύσκεψη για την σιδηροδρομική σύνδεση της επαρχίας Αλμυρού. Για το έργο αυτό ο ΟΣΕ βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης προμελετών και μελετών.
• Συνάντηση με κτηνοτρόφους. Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις στην Ανάβρα και τον Αλμυρό, και τις προτάσεις τους για την βελτίωση του κλάδου ο Γ. Σούρλας διαβίβασε
στον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ.
• Συνάντηση με βαμβακοπαραγωγούς. Αποφασίσθηκε εκτός των άλλων να υποβληθεί το αίτημα για αύξηση της αποζημίωσης που μπορεί να δώσει ο ΕΛΓΑ από 12 σε 20 ευρώ ανά στρέμμα. Τελικά το αίτημα αυτό που υπέβαλε προς την Κυβέρνηση ο Γ. Σούρλας έγινε αποδεκτό και ικανοποιήθηκε.
• Ημερίδα για τα βιοκαύσιμα.
• Ενημερωτική εκδήλωση για τα ναρκωτικά.

2. Με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του προς τις αρμόδιες αρχές απευθείας ή μέσω κοινοβουλευτικών αναφορών και ερωτήσεών του ο Γ. Σούρλας ανέδειξε προβλήματα της περιοχής του Αλμυρού, βοηθώντας ουσιαστικά σε αρκετές περιπτώσεις την αντιμετώπισή τους, όπως:
• Νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου στο Χοροστάσι Αλμυρού.
• Αξιοποίηση Οθρυος. Με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ η Οθρυς εντάσσεται σε ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τον τουρισμό, για την επόμενη 15ετία.
• Δημιουργία υποβρύχιου αρχαιολογικού πάρκου στον όρμο «ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ».
• Παράδοση δύο (2) πυροσβεστικών οικίσκων στον Αλμυρό για την μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Καταλήγοντας ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που τον συνδέουν με τους Αλμυριώτες και τους ευχαρίστησε θερμά γιατί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις –και είναι πολλές– τον τίμησαν ιδιαίτερα με την ψήφο τους γεγονός που, όπως τόνισε, έχει την πεποίθηση ότι θα συμβεί και στις επικείμενες εκλογές.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ

Σήμερα Κυριακή: Προμύρι ώρα 10 π.μ.
Λαύκος 11 π.μ.
Μετόχι 12 π.μ.
Κλήμα Σκοπέλου 07 μ.μ.
Γλώσσα Σκοπέλου 08 μ.μ.
Σκιάθος 08.30 μ.μ.

Αύριο Δευτέρα: Σκόπελος ώρα 7.30 μ.μ.
Αλόννησος 9μ.μ.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1