Προεκλογικά

2/9/2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ


Κάθε πολιτική που δεν έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους είναι άνευ ουσίας. Και όταν λέμε προϋποθέσεις δεν εννοούμε μόνο το υλικό μέρος και την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων της καθημερινότητας, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αλλά πρωτίστως αναφερόμαστε στο πλαίσιο αρχών και αξιών μέσα στο οποίο πρέπει να δραστηριοποιούνται οι νέοι μας.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προς αυτήν την κατεύθυνση είναι προσανατολισμένη και προχωράει με σταθερά βήματα, με τις επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις, ρήξεις και τομές, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.

Προσωπικά, καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς κοινοβουλευτικής μου πορείας αυτή την πολιτική στήριξα, με προτεραιότητα στους νέους.

Είναι ευνόητο ότι για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η συμμετοχή των νέων με σκέψεις, προτάσεις αλλά και αμφισβητήσεις.

Ένας θεσμός που παρέχει τη δυνατότητα στους νέους να εκφραστούν κατά τον πλέον επίσημο και υπεύθυνο τρόπο είναι και η Βουλή των Εφήβων.

Ως προεδρεύων στη Βουλή των Εφήβων είχα την ευκαιρία να ακούσω άμεσα τους νέους να διατυπώνουν ενστάσεις αλλά και σοβαρές προτάσεις για όλα τα ζητήματα της κοινωνίας οι οποίες προσωπικά με έχουν επηρεάσει στην ΄΄ασκηση των πολιτικών μου καθηκόντων.

Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για τους νέους χρειάζεται απαραίτητα να πορευόμαστε μαζί τους, να κατανοούμε τα σύγχρονα προβλήματά τους και να τους προστατεύουμε από τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως η μάστιγα των ναρκωτικών.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα, πρωτοστάτησα να ιδρυθεί στο Νομό μας το Αντιναρκωτικό Μέτωπο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κοντά στους νέους είσαι όταν όχι μόνο βρίσκεσαι μαζί τους καθημερινά αλλά όταν γνωρίζεις τα προβλήματά τους, παρεμβαίνεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπισή τους και αγωνίζεσαι για την προστασία τους από τους μεγάλους κινδύνους.

Έτσι αντιλαμβάνομαι την προσφορά προς τους νέους, έτσι πορεύτηκα μέχρι τώρα και έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1