Προεκλογικά

27/8/2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΩΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Η τραγωδία που ζει η χώρα μας απαιτητικά υπαγορεύει να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, στο επίπεδο των Εθνικών ευθυνών. Επιβάλλεται νηφάλια , υπεύθυνα ανυστερόβουλα να προβούμε σε διαπιστώσεις, να καθορίσουμε το πλαίσιο διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα και να ιεραρχήσουμε τους στόχους.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Όλοι οι πολίτες δημόσια ή κατ' ιδίαν, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, καταλήγουν πλέον στην ίδια εκτίμηση: Βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα οργανωμένο σχέδιο εγκληματιών, όπως αρχικά είπε η κ. Παπαρήγα. Πίσω από την τραγωδία κρύβεται οργανωμένο σχέδιο που απαιτεί επαγρύπνηση και οργανωμένη αντιμετώπιση.

Και αν ακόμη αυτοί οι εγκληματίες έχουν σκοπό να πλήξουν την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή, ένα είναι βέβαιο: ότι δολοφονούν ανθρώπους, δολοφονούν την Ελλάδα. Προκαλούν ή θέλουν να προκαλέσουν όχι μόνον πολιτική αστάθεια αλλά κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Θέλουν να δούν τα κόμματα να αλληλοσπαράζονται ενόψει των εκλογών και σαν άλλοι Νέρωνες να απολαμβάνουν τον εμφύλιο.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Από τις παραπάνω σκέψεις και εκτιμήσεις απορρέει η υποχρέωση όλων μας και σε κάθε περίπτωση να μην βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης η εθνική συμφορά, η τραγωδία που ζούμε γιατί για κανέναν δεν υπάρχει όφελος. Η πατρίδα μόνο θα χάσει. Θα είναι ολέθριο αυτή την ώρα να στηριχθεί ο προεκλογικός αγώνας πάνω στα τραγικά θύματα, στις στάχτες, στη συμφορά συμπολιτών μας.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συστράτευση να αντιμετωπισθεί η πύρινη λαίλαπα που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Ταυτόχρονα η επαγρύπνηση να αποφευχθούν νέες πυρκαγιές.

Η συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων, η στήριξη των πολιτών που υπέστησαν τις καταστροφές, για να επιβιώσουν, για να βρουν πάλι τον δρόμο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και της κοινωνικής ζωής. Η πολιτεία, η κυβέρνηση με ευαισθησία και αμεσότητα ανταποκρίθηκε σ' αυτές τις ανάγκες, αλλά στην πορεία αν προκύψουν και άλλα ζητήματα πρέπει να έχουν την οικονομική και κοινωνική στήριξη.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει και εμείς οι πολίτες από όλη την Ελλάδα να βρεθούμε κοντά τους. Σκέψεις και προτάσεις για την συνδρομή μας θα διατυπωθούν σε επόμενο δημοσίευμα. Πάνω όμως και πέρα απ' όλα πρέπει να εντοπισθούν και να εξαρθρωθούν και παραδειγματικά να τιμωρηθούν οι εμπρηστές.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1