Προεκλογικά

press12 sourlasΟ Γ. Σούρλας για την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, τους λαθρομετανάστες


Αναφερόμενος ο Γ. Σούρλας στο σχέδιο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και τους λαθρομετανάστες, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στο παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και των ελλήνων, διαμόρφωσε σχέδιο για την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους και την ριζική αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων όπως η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και οι λαθρομετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατάσταση με το θέμα των ναρκωτικών που πλήττει τη νεολαία και απονευρώνει τη διεθνή κοινότητα ο Γ. Σούρλας ζήτησε και απέσπασε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα τη διαβεβαίωση ότι ασχολείται προσωπικά με το θέμα, σε σχετική αλληλογραφία που είχε μαζί του (βλ. σχετικά στο www.sourlas.gr).
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο αναφερόμενος στο σχέδιο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και τους λαθρομετανάστες, είπε συγκεκριμένα:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Οι πολίτες δεν απειλούνται μόνον από τους λαθρομετανάστες. Ούτε μόνον από τα βαριά αδικήματα, κατά της ζωής, κατά της περιουσίας, φόνους, ληστείες, βιασμούς. Απειλούνται και από την πιο «ήπια εγκληματικότητα. Που είναι πιο εύκολο να αποθαρρυνθεί και να αντιμετωπιστεί.
Παντού όπου έγινε σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα, παρατηρήθηκε πως πρέπει να μπει στο «στόχαστρο» από την αρχή και η ήπια εγκληματικότητα. Αυτό στέλνει παντού το μήνυμα της μηδενικής ανοχής!
Συμμορίες ανηλίκων και στέκια ναρκομανών θα καθαρίσουν. Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν. Αλλά δεν μπορεί μέσα στο κέντρο της πόλης και δίπλα στα μουσεία όπου πηγαίνουν τουρίστες ή στα πάρκα που πάνε τα παιδιά μας, να υπάρχουν ναρκομανείς με στερητικό σύνδρομο ή έτοιμοι να πάρουν τη δόση τους. Ολόκληρη η πολιτική για τα ναρκωτικά και τους ναρκομανείς θα επανεξεταστεί. Δεν είναι λύση η νομιμοποίηση! Κι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιοι είναι χρήστες από ποιοι είναι «βαποράκια». Συνήθως οι χρήστες είναι και «βαποράκια». Έτσι βγάζουν τη δόση τους…
Λύση είναι η θεραπεία! Να αποσπάσουμε τους χρήστες από τα κυκλώματα εμπορίας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα πάντα για να το επιτύχουμε αυτό. Φυσικά και νόμιμα υποκατάστατα, όπως η μεθαδόνη.
Και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε τα παιδιά αυτά να προχωρήσουν, πέρα από την υποκατάστατη, στην αποτοξίνωση. Που είναι η αληθινή θεραπεία.
Θεραπεία και επανένταξη! Αυτή είναι η λύση. Αλλά τα στέκια σε δημόσια θέα θα φύγουν από την πόλη.
Θέλω να πω σε όλες τις οικογένειες με παιδιά που έχουν μπλέξει σε αυτόν τον εφιάλτη, ότι θα αγωνιστώ για τη θεραπεία και την επανένταξή τους.
Υπάρχουν τρόποι σήμερα. Κοστίζουν χρήματα. Υπάρχουν πόροι κοινοτικοί. Υπάρχουν και πόροι ιδιωτικοί, από δωρεές. Ήδη εργαζόμαστε να βρούμε τους καλύτερους τρόπους και τους απαραίτητους πόρους.
Αλλά το να βγάλουμε τα παιδιά αυτά από τον εφιάλτη που ζουν είναι προτεραιότητά μου.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Πρώτον, θα καταργηθεί ο Νόμος Ραγκούση για την Ιθαγένεια. Και να φέρουμε μια νομική ρύθμιση όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πρόβλημα. Που δεν νομιμοποιούν αυτόματα – και μάλιστα εκ των υστέρων – όσα παιδιά γεννήθηκαν στο έδαφός τους και μάλιστα από μετανάστες που μπήκαν στις χώρες τους παράνομα. Αυτό στέλνει πολύ κακό μήνυμα σ’ όσους δεν ήλθαν ακόμα. Να έλθουν κι εκείνοι…
Δεύτερον, θα ολοκληρωθούν τα έργα προστασίας των συνόρων. Που όταν ολοκληρωθούν θα έχουν κλείσει μια σημαντική πόρτα διόδου παρανόμων.
Τρίτον, θα προχωρήσει η δημιουργία χώρων προστασίας-φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους, που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες. Οι χώροι αυτοί θα βρεθούν μετά από διάλογο, έξω από τον αστικό ιστό των πόλεων, θα χρηματοδοτηθούν με κοινωνικούς πόρους, και οι τοπικές κοινωνίες θα λάβουν ικανά ανταλλάγματα για να διασκεδαστούν οι εύλογες ανησυχίες τους. Οι πρώτοι που θα μεταφέρονται εκεί είναι όσοι περνούν τα σύνορα από δω και μπρος, καθώς και όσοι ήδη βρίσκονται χωρίς χαρτιά στις πόλεις μας και διαπράττουν αδικήματα.
Τέταρτον, θα απλοποιηθεί και θα επιταχυνθεί η διαδικασία εκδίκασης των αιτήσεων ασύλου καθώς και της απέλασής τους.
Πέμπτον, θα αναλάβουμε κοινή διπλωματική πρωτοβουλία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Ήδη άλλωστε, ξεκίνησα συνεννοήσεις γι’ αυτό, με τους Πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
Μαζί με την κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική για τον επαναπατρισμό, θα δώσουμε τη δυνατότητα παραμονής ευρωπαϊκών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα, για να ενισχυθεί η φύλαξή τους. Από ξηρά και θάλασσα. Αλλά – το σημαντικότερο – για να εδραιωθεί η πεποίθηση παντού, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα όλης της Ευρώπης! Αυτό είναι μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Και πέραν των λαθρομεταναστών.
Σε πρώτη φάση θα ανακόψουμε τη ροή και θα αρχίσει η απομάκρυνση.
Ταυτόχρονα θα κυνηγήσουμε το παραεμπόριο που είναι βασικό μέσο για να βγάζουν χρήματα πολλοί παράνομοι. Οπότε θα αυξηθεί η πίεση να φύγουν. Και θα διευκολύνουμε την οικειοθελή αποχώρησή τους.
Και τέλος, θα ψηφίσουμε νόμο που δημιουργεί αστικές και ποινικές ευθύνες σε όποιον νοικιάζει διαμέρισμα ή άλλο χώρο σε άτομα χωρίς νόμιμα χαρτιά. Θα είναι σαν να λειτουργούν παράνομα ξενοδοχεία. Έτσι κι αυτοί που νοικιάζουν σε λαθραίους θα πρέπει να λογοδοτούν.
Η λαθρομετανάστευση έχει εξελιχθεί σε άοπλη εισβολή. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει και να αντιστραφεί. Έτσι θα φτάσει αμέσως το μήνυμα στους καινούργιους που επιδιώκουν να έλθουν, να το ξεχάσουν. Και σε αυτούς που ήδη βρίσκονται εντός Ελλάδος, να φύγουν με τη θέλησή τους. Το μήνυμα θα είναι ισχυρό. Κι όταν θα εφαρμόσουμε με επιμονή όλα αυτά τα μέτρα, το μήνυμα θα γίνει και πειστικό.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1