Προεκλογικά

Ο Γ. Σούρλας για το χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων και τη μισθολογική αποκατάσταση ενόπλων δυνάμεων – αστυνομικών

palace-a6Ο Γ. Σούρλας αναφερόμενος στο σχέδιο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων και τη μισθολογική αποκατάσταση ενόπλων δυνάμεων – αστυνομικών, τόνιζει πως οι πολίτες ζητούν και περιμένουν από εμάς να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και ευθύνη για το παρόν και για το μέλλον της εθνικής μας οικονομίας.
Να προωθήσουμε πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές για να μπορούν όλοι οι πολίτες να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και οι αστυνομικοί να ζουν αξιοπρεπώς.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο αναφερόμενος στα μέτρα για το χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων και τη μισθολογική αποκατάσταση ενόπλων δυνάμεων – αστυνομικών, είπε συγκεκριμένα:

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ
Μείωση του φορολογικών συντελεστών των Νομικών προσώπων στο 15%.

Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων. Όπως έκανε το Βέλγιο και η Ιταλία. Με θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό θα φέρει ρευστότητα που τόσο χρειαζόμαστε.

Οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό, ώστε να είναι απόλυτα σύννομο. Οι άνθρωποι θα πάρουν κανονικούς τίτλους στα χέρια τους. Και θα μπορούν να ανακατασκευάσουν το ακίνητό τους, να το πουλήσουν, να το κληρονομήσουν, να το βάλουν εγγύηση για δάνειο. Η περιουσία τους θα αποκτήσει αμέσως οικονομική αξία. Μιλάμε για πάνω από 600 χιλιάδες κτίσματα. Που μπορούν να αποφέρουν μέσα σε τέσσερα χρόνια, 9 δισεκατομμύρια το λιγότερο! Και να λήξει οριστικά, μια εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια πολίτες και το κράτος για δεκαετίες.

Θα αντικαταστήσουμε το περιβόητο «χαράτσι», με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ. Που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε! Ύστερα έφερε άλλο που δεν μπόρεσε να το εισπράξει! Ύστερα επανέφερε το ΕΤΑΚ, που κι αυτό δεν μπόρεσε να εισπράξει! Κι ύστερα έβαλε το «χαράτσι», που είναι, όμως μόνο προσωρινό. Το νέο ΕΤΑΚ θα είναι πιο δίκαιο, πιο ελαφρύ για όλους και πιο αποδοτικό για το κράτος.

Οι αντικειμενικές αξίες δεν θα αυξηθούν! Πολύ περισσότερο που τώρα οι εμπορικές αξίες έχουν πέσει χαμηλότερα από τις αντικειμενικές


Μισθολογική αποκατάσταση ενόπλων δυνάμεων – αστυνομικών
• Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απ’ όλα αυτά με αστυνομικούς κακοπληρωμένους που συνεχώς βλέπουν τον ήδη πετσοκομμένο μισθό τους να πέφτει.

• Έχουμε ήδη προτείνει να απαλλαγεί η Αστυνομία από εργασίες γραμματειακού χαρακτήρα, όπως οι επιδόσεις κλητεύσεων. Έτσι ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις για το κύριο έργο της αστυνόμευσης.

• Τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν. Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν.

• Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ορισμένα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κάθε μέρα παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα και τους κόβουμε ακόμα και τα λίγα που έπαιρναν.

• Ασφαλώς θα κόψουμε εν ανάγκη απ’ αλλού, αλλά τα ειδικά τους επιδόματα, όχι μόνο δεν πρέπει να θιγούν άλλο. Πρέπει και να αποκατασταθούν.

• Έχουμε υπολογίσει ότι πλήρης αποκατάσταση επιδομάτων στους μάχιμους αστυνομικούς που στους πιλότους είναι αρκετά κάτω από 100 εκατομμύρια. Αυτό μπορεί να βρεθεί από ισοδύναμα μέτρα. Θα τα βρούμε και θα τα διαπραγματευθούμε με την Τρόικα.

• Κι ακόμα, να αφήσουμε πίσω μας, μια για πάντα, αυτή την απαξιωτική κακοπιστία κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλες οι δημοκρατικές χώρες τιμούν τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν την πατρίδα. Δεν τους καθυβρίζουν. Δεν τους προσβάλλουν. Και δεν υπονομεύουν το ηθικό τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τραυμάτισε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προτεραιότητά μου να το αποκαταστήσω.

• Δεν υπάρχει Πατρίδα χωρίς πατριωτισμό. Και δεν υπάρχει πατριωτισμός χωρίς υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1