Προεκλογικά

30-4-2012

Γ. Σούρλας στο Volos Palace: Αυτοδυναμία ή απρόβλεπτες εξελίξεις !!!

 

palace3Στη σημερινή κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Βόλο ο Γ. Σούρλας ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη στιγμή όπου η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης με μια δημόσια διοίκηση σε πλήρη διάλυση, με δισβάσταχτα χρέη, με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, με επαγγελματίες σε απελπισία, με υποβαθμισμένους νευραλγικούς τομείς, όπως Υγεία και Παιδεία, απαιτείται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα τα μεγάλα προβλήματα.
Χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση για να διεκδικήσει και να πετύχει επαναδιαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές μας. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στην αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και στις επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ο Γ. Σούρλας τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις και αν δεν γίνει κατανοητό από το σύνολο των πολιτικών ηγετών, αν δε σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να απαλλαγούν από τη δημαγωγία, το καιροσκοπισμό και τις τυχοδιωκτικές μικροκομματικές επιδιώξεις η χώρα θα οδηγηθεί σε απρόβλεπτες επικίνδυνες εξελίξεις.

Επανέλαβε την πρότασή του να αναζητηθούν ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, και να αποδοθούν σε όσους πολιτικούς οδήγησαν τη χώρα στη συμφορά. Αν αυτά δεν συμβούν, τόνισε, είναι δεδομένη η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και αναπόφευκτη η κοινωνική έκρηξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για την εθνική ακεραιότητα.

Η απόφαση της 6ης Μαΐου είναι ώρα ευθύνης για όλους μας,, επισήμανε. Ακριβώς αυτή η εκτίμηση υπαγόρευσε να βρεθώ στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Με την πεποίθηση ότι στην μακρά μου πολιτική σταδιοδρομία πολιτεύτηκα με αίσθημα ευθύνης, συγκρούστηκα με επιτυχία με συμφέροντα και δοκίμασα τις αντοχές μου όταν βρέθηκα απέναντί τους, εμφανίζομαι σήμερα ενώπιόν σας με ήσυχη τη συνείδηση, με καθαρά χέρια και μέτωπο και ζητώ και πάλι τη στήριξή σας για να συνεχίσω τον αγώνα μέσα από τη Βουλή.

Η θετική ετυμηγορία σας για το πρόσωπό μου δεν θα είναι μόνο μια προσωπική ηθική ικανοποίηση και δυνατότητα προσφοράς αλλά θα αποτελέσει και απάντηση στους διαπλεκομένους που με προειδοποίησαν ότι οι αποκαλύψεις που έχω κάνει για το λαθρεμπόριο των καυσίμων και την νοθεία καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις «θα κάψουν το δρόμο μου προς τη βουλή».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1