Προεκλογικά

Ο Γ. Σούρλας στην Αργαλαστή


Στην Αργαλαστή ο Γ. Σουρλας μίλησε για την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαίου και ανέλυσε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τους αγρότες, που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Τόνισε ότι μέσα στις αναπτυξιακές προτεραιότητές της ΝΔ από την πρώτη χρονιά είναι η στήριξη της Πρωτογενούς παραγωγής: Της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας, της Αλιείας και της Ιχθυοκαλλιέργειας.

Πρώτος στόχος μας: Να μικρύνουμε το χάος ανάμεσα στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.

Θα εγκαινιάσουμε τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και την ηλεκτρονική αγορά τους, όπου θα εμφανίζεται η τιμή και οι προσφερόμενες ποσότητες του παραγωγού και θα μπαίνουν οι αντίστοιχες παραγγελίες των εμπόρων.

Ό,τι ήταν μέχρι σήμερα η «λαϊκή» για τις λιανικές πωλήσεις θα είναι το δημοπρατήριο κυρίωςγια το χονδρικό εμπόριο.

Οι παραγωγοί θα παίρνουν ικανοποιητική τιμή, οι καταναλωτές θα πληρώνουν λιγότερα και οι έμποροι θα βγάζουν ικανοποιητικό κέρδος, χωρίς να εκβιάζεται ούτε ο παραγωγός ούτε ο καταναλωτής.

Θα κάνουμε το αγρότη και τον κτηνοτρόφο επαγγελματία και επιχειρηματία. Με έμφαση στους κατ' αποκλειστικότητα αγρότες. Και με συνεταιρισμούς που θα είναι κλαδικοί κυρίως.

Και θα του δώσουμε απευθείας πρόσβαση στη μεταποίηση, στην τυποποίηση, στην καθετοποίηση και σε εξαγωγικές κατευθύνσεις. Αλλά και με φροντίδα για το κόστος τους, κυρίως το ενεργειακό κόστος και ζωοτροφές. Που σήμερα τους πνίγει.

Αλλά και στο κόστος ασφάλισής τους στον ΕΛΓΑ, που αντί να τους στηρίζει έχει γίνει βρόγχος γύρω από το λαιμό τους.

Αν στα επόμενα δύο χρόνια κερδίσουμε το στοίχημα της πρωτογενούς παραγωγής - της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας, της Αλιείας - έχουμε κερδίσει το μισό στοίχημα της Ανάπτυξης.

Και μαζί να διευκολυνθούν οι αγρότες στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Τη ρευστότητα που θα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θα την επεκτείνουμε και στους αγρότες, διευκολύνοντας την δανειοδότησή τους.


FacebookTwitter

01-9999ff

footer1