Προεκλογικά

support poorΚαταπολέμηση φτώχιας
και στήριξη των απόλυτα φτωχών


Ο Γ. Σούρλας πιστεύει ότι για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η έννοια του κοινωνικού κράτους πρέπει πέρα από την εξασφάλιση εργασίας στους πολίτες, τη μείωση των ανισοτήτων, να στηριχθούν οι οικονομικά αδύνατοι.

Πρωτίστως πρέπει να στηριχθούν οι απόλυτα φτωχοί. Αυτοί  που δεν έχουν κανένα εισόδημα και κανένα περιουσιακό στοιχείο όπως τα απροστάτευτα παιδιά, οι ανάπηροι και οι υπερήλικες που δεν μπορούν να εργαστούν.

Ως βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε μάχες και είχε πετύχει όταν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, να κατατεθεί σχέδιο Νόμου ώστε να τύχουν προτεραιότητας οι απόλυτα φτωχοί.

Ο Γ. Σούρλας είχε το 2007 τονίσει ότι: «έστω και μετά από 23 χρόνια που η χώρα μας κύρωσε τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων έρχεται η Κυβέρνηση και κάνει πράξη τη δέσμευση αυτή. Δέσμευση που άλλωστε είχαμε αναλάβει όταν με άλλους 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το 1998 καταθέσαμε πρόταση Νόμου για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων».

Πέρα από τα μέτρα αυτά, ας ελπίζουμε, κατέληξε ο κ. Σούρλας, ότι στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης θα βρεθεί ένας Μοχάμετ Γιουνούς, ο τραπεζίτης των φτωχών του Μπαγκλαντές, που επί 20 και πλέον χρόνια δανείζει στους φτωχούς χωρίς καμία εγγύηση.  

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1