Προεκλογικά

Ναρκωτικά

Διαρκής είναι ο αγώνας του Γ. Σούρλα για τη μάστιγα των ναρκωτικών. Η αγωνία του εντείνεται χρόνο με το χρόνο αφού σε κάθε ημέρα κατά των ναρκωτικών διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα της εξάπλωσης εντείνεται παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας συμπεριφέρονται σαν θεατές μπροστά σε αυτή την κοινωνική μάστιγα.

Στη χώρα μας, τα δίκτυα διάθεσης των εξαρτησιογόνων ουσιών δρουν σχεδόν ανενόχλητα.

Είναι προφανές ότι δεν αρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες των Διωκτικών Αρχών και απαιτούνται αποτελεσματικότερες ενέργειες από την πολιτεία για τη σύλληψη των εμπόρων ναρκωτικών.

Δεκάδες χιλιάδες νέοι ίσως και εκατοντάδες σέρνονται στους δρόμους του θανάτου για την εξασφάλιση της δόσης και οι οικογένειές τους ζουν το δικό τους δράμα. Χιλιάδες χρήστες περιμένουν στη λίστα αναμονής για τη χορήγηση υποκατάστατων.

Ο Γ. Σούρλας διαπιστώνει ότι παρά τις όποιες θετικές ενέργειες της Πολιτείας και των οργάνων της, παραμένουν αναπάντητα τα «καυτά» ερωτήματα σχετικά με την παραγωγή και εμπορία των ναρκωτικών: «Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως είναι δυνατόν κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες ή ακόμα κι εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να προμηθεύονται τη δόση τους και εμείς να μη μπορούμε να εντοπίσουμε από πού ξεκινάνε τα ναρκωτικά. Κάτι συμβαίνει. Ή δεν μπορούμε να τα εντοπίσουμε ή δεν μπορούμε».

Για την κατάσταση με το θέμα των ναρκωτικών που πλήττει τη νεολαία και απονευρώνει τη διεθνή κοινότητα ο Γ. Σούρλας ζήτησε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα να ασχοληθεί προσωπικά σε σχετική αλληλογραφία που είχε μαζί του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1