Προεκλογικά

Ελληνισμός διασποράς

Ο Γ. Σούρλας ως πρόεδρος των ομάδων φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τα ξένα κοινοβούλια, προώθησε την ιδέα της διεθνούς αρμονικής συνεργασίας και κυρίως έδωσε λύσεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούσαν τους έλληνες ομογενείς σε πολλά μέρη του κόσμου.

Επίσης, ως επικεφαλής του ελληνικού κοινοβουλίου για την εκπροσώπησή του στην ΠΑΔΕΕ έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προσέγγιση και συσπείρωση των απανταχού ελλήνων που δραστηριοποιούνται στην πολιτική, καθώς και την από κοινού ανάληψη δράσεων μεταξύ τους για την προώθηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων, όπως την επιστροφή των ελγίνειων μαρμάρων.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Σούρλας ως Αντιπρόεδρος της Βουλής, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Περιφερειακής Διάσκεψης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) που αποτελείται από 205 βουλευτές ελληνικής καταγωγής από 27 χώρες και πολλοί κατέχουν κυβερνητικές θέσεις, πρότεινε και έγινε δεκτό να εκδοθεί ψήφισμα που ζητούσε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο ψήφισμα προώθησαν όλοι οι βουλευτές στα κοινοβούλια των χωρών τους.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1