2-4-2014

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»
- ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΜΕ ΕΦΗΒΟΥΣ


Στην Ημερίδα «Διαφάνεια στον Αθλητισμό», που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Γ. Σούρλας χαρακτήρισε τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο χώρο του αθλητισμού αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο αθλητισμός, τόνισε, που εκφράζει και το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας όχι μόνο δεν πρέπει να μολύνεται από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, αλλά να αποτελεί το εφαλτήριο για την γενικότερη προσπάθεια εξυγίανσης και θωράκισης της χώρας από τα νοσηρά αυτά φαινόμενα.

Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ηθικού, κοινωνικού υποβάθρου, πάνω στο οποίο θα μπορέσουν να αποδώσουν οι νόμοι και οι θεσμοί για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την παιδεία, με την εισαγωγή μαθημάτων και προγραμμάτων δράσεων στα σχολεία προσαρμοσμένα στο ολυμπιακό ιδεώδες, που αποτελεί σύστημα αξιών. Με την διαπαιδαγώγηση των νέων στο σεβασμό των νόμων, την καλλιέργεια της ηθικής συνείδησης του ολυμπιακού πνεύματος στον αθλητισμό.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό να εντάσσεται και η αναβίωση των Ολυμπίων των εφήβων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1