6-2-2014

ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΘΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ
– ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΔΩΣΑΝ


Μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το λαθρεμπόριο των καυσίμων, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση.

Έμπρακτη επιβεβαίωση της εξέλιξης αυτής αποτελούν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις όπως είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την Επιτροπή για τα καύσιμα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τη νοθεία στα καύσιμα του Στρατού με τον αυστηρό έλεγχο από διετίας και για τo λαθρεμπόριο, με την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης καυσίμων από τα διυλιστήρια και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα κυκλώματα αυτά, από τα ισχυρότερα, έδρασαν δεκαετίες και κόστισαν στη χώρα την τελευταία μόνο εικοσαετία περισσότερα από 30 δισ. ευρώ. Χρέος που δεν πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά, αλλά αυτοί που τα καταχράστηκαν. Να τα επιστρέψουν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους για το διαρκές οικονομικό έγκλημα που διέπραξαν.

Με την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για την πάταξη της διαφθοράς, με τη δικαιοσύνη που επιτελεί αδέσμευτη το καθήκον της και με τους πολίτες που έχουν αντιληφθεί πλέον ότι είναι τα θύματα της διαφθοράς και της διαπλοκής, προχωρούμε στην κάθαρση, την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1