28-1-2014

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


2014-01-28-Syros-diafaneia-top-aft«Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για όλους μας», δήλωσε σήμερα από τη Σύρο ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας, στην Ημερίδα που έγινε για το Νότιο Αιγαίο με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που ήρθαν να προστεθούν σε ένα ήδη βαρύ, πολιτικό και κοινωνικό κλίμα:

– Προκαλούν θλίψη, αγανάκτηση και έντονη ανησυχία για το μέλλον της χώρας.

– Αποκαλύπτουν το βάθος και την έκταση της διάβρωσης του πολιτικού συστήματος από τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

– Καταδεικνύουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί ορισμένοι, στο βαθμό που επιβάλλεται, σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει η χώρα και ποιους κινδύνους διατρέχει.

– Αποκαλύπτουν τα γεγονότα αυτά, ότι αδίστακτοι και επίορκοι καιροσκόποι που τους τίμησε η πολιτεία και τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες δεν ορρωδούν προ ουδενός, συνεχίζουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αντοχής. Ήρθε η ώρα –για όλους μας– των μεγάλων αποφάσεων, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια.

Η ώρα της επίσπευσης των διαδικασιών για την κάθαρση των κομμάτων, τη ριζική εξυγίανση της πολιτικής ζωής, την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, όπως την εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Να τιμωρηθούν οι απατεώνες και οι υπεύθυνοι της συμφοράς.

Ήρθε η ώρα οι πολίτες να πάρουν τη δική τους απόφαση να θέσουν με τη ψήφο τους στο περιθώριο, όσους με πράξεις και παραλείψεις οδήγησαν τη χώρα σε πολιτική και ηθική παρακμή.

Να επιλέξουν πολιτικούς με ήθος και εντιμότητα εκείνους που είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, την πατρίδα, που είναι αποφασισμένοι να μην σκύψουν για να ανέβουν στην εξουσία και να μην λυγίσουν μπροστά σε συμφέροντα και πάσης φύσεως διαπλοκή για να κρατηθούν στην εξουσία.

Να μην αφήσουμε περιθώρια για τη δράση εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας που καραδοκούν.

tube-2014-01-28-diafaneia-top-aft-Syros

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1